Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü gibi kurumların özelleştirme kapsamına alınması tam anlamıyla sanata ve kültüre vurulmuş darbedir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü gibi kurumların özelleştirme kapsamına alınması tam anlamıyla sanata ve kültüre vurulmuş darbedir. Kültüre erişim bir haktır. Devletin görevi de kültürden herkesin yararlanmasını sağlamaktır." değerlendirmesini yaptı.

Altıok, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen tasarıyla, 100'den fazla kurumun İhale Yasası'nın kapsamı dışında özelleştirilebileceğine dikkati çekti.

Tasarıya göre bu kurumlar arasında Atatürk Orman Çiftliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'nun da olduğunu belirten Altıok, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü gibi kurumların özelleştirme kapsamına alınması ise tam anlamıyla sanata ve kültüre vurulmuş darbedir. Kültüre erişim bir haktır. Devletin görevi de kültürden herkesin yararlanmasını sağlamaktır. Bu kurumlar kar amacı gütmeyen kurumlardır. Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi kurumlar sanat alanındaki üretimi ve çalışmalarıyla ülkemizde kültüre erişimi sağlayan en önemli yapılardan olma özelliğini taşır. Tiyatroya, operaya, baleye satılan ve karşılığında gelir elde edilen kamu teşebbüsleri gözüyle bakılamaz. Bu kurumlar ülkenin en ücra köşesine kadar kültür ve sanat ulaştırırlar."

Altıok, devletin yeni üretim ve istihdam alanları açmak için bir takım teşebbüslere yönelmesi gereken böylesi bir dönemde, elde kalan son varlıkların da yangından mal kaçırırcasına özel sektörün yağma ve talanına sunulmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Altıok, "Özellikle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi'ne özelleştirme yolunun açılması son derece hatalıdır. Hükümetin ivedilikle bu hatadan dönmesi, yurttaşların vergileriyle, alın teriyle var ettiği kurumlarının özelleşme yolunun kapatılması gerekmektedir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Devlet Tiyatroları Türk Tarih Kurumu Zeynep Altıok Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title