Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Kenan Evren İçin Rahmet Dilemem

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, iki gün önce hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için, "12 Eylül'de mağdur olmuş insanlardan birisi olarak kendisine rahmet dilemem" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 12 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Zonguldak Mitingi öncesi düzenlemeler için Zonguldak'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Genel Maden İş Sendikası'nı ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile TTK'nın ve maden işçilerinin sorunları ile ilgili bir süre sohbet eden Akkaya, gazetecilerin Kenan Evren'in resmi törenle defnedilmesi ile ilgili soruya, "Tabi ölünün arkasından konuşmak çok doğru değil. Devlet töreni yasaların getirmiş olduğu bir şey. Ama ben şahsen 12 Eylül'de mağdur olmuş insanlardan birisi olarak kendisine rahmet dilemem" cevabını verdi.

Yasa dışı dinleme operasyonu ile ilgili de konuşan Akkaya, "Bu operasyonlara artık alıştık. Arkasında ne var ne yok onu bilmiyoruz. Onun için biz de ilgiyle izliyoruz. Bizim tek istediğimiz suçu ne olursa olsun herkesin bir hukuk devleti çerçevesinde, insan haklarına uygun bir süreç yaşamalarıdır. İntikamcı duygularla bir yere varılmaz. Hukukun dışına çıkılmamalı. Her gün yeni yeni operasyonlarla karşılaşıyoruz. Ergenekon'u, Balyoz'u o gün pohpohlayanlara, bunun hukuk dışı olduğunu söylediğimizde bizi Ergenekoncu, Balyozcu ilan etmişlerdi. Bugün ise herkesin biz gibi düşündüğünü konuşmalarından anlıyor ve görüyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Yakup Akkaya Kenan Evren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title