Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"Başbakan seçilmiş değil, atanmış bir Başbakan, yüksek rakımlardan idare ediliyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Başbakan seçilmiş değil, atanmış bir Başbakan, yüksek rakımlardan idare ediliyor" görüşünü savundu.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre Akkaya, Yerel-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gülebay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Küresel Denge Derneği Başkanı Dr. Nuran Talu, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Büro Emekçileri Sendikası yöneticileri ile KESK Mali Sekreteri Ramazan Gürbüz'ü, parti genel merkezindeki makamında kabul etti.

Türkiye'deki sorunların giderek arttığını, AK Parti'nin politikalarının sorunları çözme yerine arttırdığını öne süren Akkaya, "İşte burada sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşmektedir çünkü örgütlü toplum demokrasiyi korur ve güçlendirir" değerlendirmesi yaptı.

CHP olarak örgütlü toplumun güçlenmesini desteklediklerini belirten Akkaya, TBMM'de örgütlü toplumun sesi, gözü ve kulakları olmaya devam edeceklerini ancak sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların sorunların çözümü konusunda daha cesur davranmaları gerektiğini ifade etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Akkaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarının "yersiz ve seviyesiz" olduğunu öne sürerek şunları kaydetti:

"Başbakan seçilmiş değil, atanmış bir Başbakan, yüksek rakımlardan idare ediliyor. Rüştünü ispat etmesi için seçilmesi gerekir. Bu kafayla zor. AKP'de yarışmalı bir seçim olsun, iddia ediyorum seçilemez" - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar Yakup Akkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title