Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek "Birleştirici, ötekileştirmeyen, dini siyasete karıştırmayan, mezhep üzerinden insanları ayırmayan bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek "Birleştirici, ötekileştirmeyen, dini siyasete karıştırmayan, mezhep üzerinden insanları ayırmayan bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Giresun'a gelen Akkaya, Giresun Gazeteciler Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Giresun Ziraat Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, KESK, Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası, Giresun Belediyesi Emekçileri Derneği'ni ziyaret etti.

Akkaya, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde yaptığı konuşmada, Edirne'den Kars'a, Van'a kadar herkesin kendilerine yaktın olduğunu söyledi.

Düşüncesinden, renginden dolayı kimseyi ayırmadıklarını ifade eden Akkaya, "Cumhuriyetin kuruluş felsefesi, kanunları, anayasası, yasası var. Ona uyanların hepsinin başımızın üzerinde yeri var. Hangi partiye oy veriyorsa versin bizi için önemli değil ama gün o gün değildir; gün bu ülkenin geleceğini kurtarma günüdür. Onun için Cumhurbaşkanı partiler üstü olsun derken bu çerçevede bakıyoruz" diye konuştu.

Akkaya, toplumsal barışa ve huzura ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kendi ikbalini düşünen değil ülkeyi ve halkı düşünen bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Birleştirici, ötekileştirmeyen, dini siyasete karıştırmayan, mezhep üzerinden insanları ayırmayan bir anlayışa ihtiyaç var. Yoksa her şey var. Biraz cesaretli olmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"Siyasi kimlikli birisi o koltuğa oturduğu zaman bağımsız olacağını göstermiş olsaydı belki bu arayışlarımız hiç olmayacaktı" diyen Akkaya, şunları kaydetti:

"Ama siyasetle iç içe olan bir Cumhurbaşkanının hükumetin noteri olacağı korkusuyla hep dışarıdan yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aşağı yukarı bu ülkenin, ülke yurttaşının menfaatine değil AK Parti'nin menfaatine yasal düzenlemeler yaptı. Biz Anayasa Mahkemesi'ne niçin gidiyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne gittiğimiz bir çok yasa haklı bulundu ve iptal edildi. Cumhurbaşkanını elinde bu imkan yok mu? Türkiye'nin en iyi uzmanları danışmanları her şeyi var."

Kaynak: AA / Politika

Yakup Akkaya Giresun Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title