Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "Malatya'yı Temsil Etmek Benim İçin En Büyük Onur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bütün ilçelerin sorunlarına çare olmaya çalıştığını belirterek, “Benim için en büyük onur Malatya’yı temsil etmektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bütün ilçelerin sorunlarına çare olmaya çalıştığını belirterek, "Benim için en büyük onur Malatya'yı temsil etmektir" dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, Belediye Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Yaylımlı, Kürecik, Kozluca, Darıca, İkinciler ve Ören mahallelerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya ve Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Buralarda düzenlenen toplantılarda konuşan Ağbaba, Malatya'nın sorunlarını sürekli gündemde tutmaya çalıştığını ifade ederek, "Malatya'nın ne derdi varsa, oy versin vermesin, hangi bölgenin sıkıntısı varsa gündeme taşımaya çalıştım. Darende'den Pütürge'ye, Arapgir'den Doğanyol'a, Doğanşehir'den Arguvan'a tüm Malatyalılar'ın sorununa çare olmaya çalıştım. Benim için en büyük onur Malatya'yı temsil etmektir. Ben sadece CHP'nin değil, tüm Malatya'nın milletvekiliyim" diye konuştu.

"MALATYA EKONOMİSİ ÇOK SIKINTILI BİR DÖNEM YAŞIYOR"

Akçadağ'ın sorunları ile Malatya'nın sorunlarının aynı olduğunu ifade eden Ağbaba, su sorununun Malatya'nın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Malatya'nın bir tarım kenti olmasına rağmen halen sulama ve içme suyu sorununu çözemediğini belirten Ağbaba, "Bir su raporu hazırladık. Hem sorunu hem de çözüm önerilerini Malatya kamuoyuna açıklayacağız. Malatya ekonomisi de çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketi Malatya ekonomisini çıkmaza soktu. Umarım bir kez daha öyle bir felaketi yaşamayız" dedi.

"BELDE BELEDİYELERİNİ KAPATMAYIN DEDİK, DİNLETEMEDİK"

Kozluca Mahallesi'nde belde belediyesinin kapanmasından sonra yaşanan sıkıntıları dinleyen Ağbaba, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra kentteki tüm belde belediyelerinin kanunen kapatıldığını hatırlattı. Ağbaba, "Biz 'Malatya büyükşehir olsun ama beldeler kapatılmasın' dedik.'Köylerin tüzel kişiliklerine dokunmayın' dedik. Anketler yaptık, mini referandumlar yaptık. Ancak AKP, halkın ve bizim mücadelemize rağmen ısrarla beldeleri kapattı. Belediye binaları Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Şimdi bu binalar farklı şekillerde değerlendirilmek isteniyor. Bu konuyu da gündeme taşıyacağız" şeklinde konuştu.

"CHP HER YERDE"

Nerede bir haksızlık olursa orada olduklarını söyleyen Ağbaba, Soma'dan Ermenek'e, Pozantı'dan Tortum'a nerede demokrasi mücadelesi veriliyorsa CHP milletvekilleri olarak mücadele ettiklerini kaydetti. Türkiye'nin yanı sıra sınırda yer alan Kobani, Kerkük, Telafer ve Şengal'de de olmaya çalıştıklarını dile getiren Ağbaba, "Biz Akçadağ'a, Malatya'ya 'özgürlük, barış, emek ve demokrasi mücadelesinde ön saflarda olacağız' dedik. Bu sözümüzü tutmak için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

"CEMEVLERİ YASAL İBADETHANEDİR DEDİK"

Geçtiğimiz günlerde CHP olarak cemevleriyle ilgili tarihi bir adım atıklarını kaydeden Ağbaba, hükümetin her seçim döneminde cemevlerini gündeme getirerek açılım adı altında bir seçim taktiği uyguladığını belirtti. CHP olarak fiili bir karar aldıklarını ve bir adım attıklarını ifade eden Ağbaba, "CHP'li belediyelerin sınırlarındaki cemevleri yasal ibadethanedir' dedik. Bir inanç merkezinin ibadethane olup olmayacağına devlet karar veremez. Bir yerin inanç merkezi olup olmadığına o inanç mensubu kişiler karar verir. Cemevlerinin elektrik, su gibi giderlerini belediyelerimiz karşılayacak. CHP'li olmayan belediyelerde de şayet cemevi varsa belediye meclis üyelerimiz tarafından aynı doğrultuda teklif sunacaklar" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veli Ağbaba Kozluca Akçadağ Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title