Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'dan Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin İzmir milletvekili Birgül Ayman’ın istifasını değerlendirerek, Ayman’ın istifasını CHP’ye bir etkisinin olmayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin İzmir milletvekili Birgül Ayman'ın istifasını değerlendirerek, Ayman'ın istifasını CHP'ye bir etkisinin olmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti. Ağbaba, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eski CHP'li miletvekili Birgül Ayman ile ilgili bir disiplin sürecinin bulunduğunu hatırlatan Ağbaba, "Yani bir disiplin sürecimiz vardı o arkadaşımızla ilgili. Tabi zarar vermek amacıyla yapılan bir isim ama bir zarar vereceğine inanmıyorum ben. Yani partimize bir etkisinin olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü parti kurallarını hiçe sayan, bir başka partinin mensubuymuş gibi davranan bir arkadaştı. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın CHP'ye katılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Ağbaba, "Yani bizim öyle bir çabamız yok. Partinin öyle bir çabası yok. Öyle bir teklifimizde yok öyle bir davette söz konusu değil ama birileri Cumhuriyet Halk Partisi'ne yamamaya çalışıyor. Ama ben sayın Nazlı İçin söylemiyorum ancak bazı isimleri ortaya atarak, kendi içimizde tartışma yaptırmaya çalışıyor. Bizim öyle bir çabamız yok. Partinin öyle bir teklifi yok onu belirtmek isterim açıkça ve net olarak söylüyorum. Siz sormadan ben söyleyeyim, Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün gereği ve genel başkanımızın da direktifleri doğrultusunda Türkiye'de adaylarını ön seçimlerinde belirleyecek. Bütün Türkiye'de ön seçimle belirleyecek onu da belirtmek istiyorum. Bizim kendi değerlerimizi, Cumhuriyet Halk Partisini iktidara getirecek içimizde önemli değerli var. Biz onlarla beraber yolumuza yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP olarak torpil listelerini açıklamaya devam edeceklerini dile getiren Ağbaba, "AK Parti bir konuda haksızlık yapmıyor. AK Parti'ye oy veren Mecitözülü yoksul çocuğu da Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren fakir çocuğunu da, MHP'ye oy veren yoksul çocuğunu da işe almıyor. Kimi alıyor. Kendi milletvekillerinin yakınını alıyor, kendi il başkanının yeğenini alıyor. AK Parti'ye oy veren yoksullar da bu konuda mağdur. Cumhuriyet Halk Partisi zaten her anlamda mağdur bu anlamda. Maalesef yakını işte olmayan milletvekili yok. Bizim hiçbir yakınımız ne belediye de ne bir başka kurumda işe girmesi söz konusu değil ve biz böyle bir şey de yapmayız. Bizim hiçbirimizin şoförü yok. Bizim hiçbirimizin koruması yok. Ben genel başkan yardımcısıyım. Ne korumam ne şoförüm var" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Birgül Ayman Güler Veli Ağbaba İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title