Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk kez bir seçimde hile yapılacağına herkes inanmış durumda" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "İlk kez bir seçimde hile yapılacağına herkes inanmış durumda" dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerinin, diğer seçimlerden farkının en büyük sebebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Ağbaba,  "Cumhurbaşkanı, Başbakanla illeri bölüşmüşler. İl il gezip devletin olanaklarıyla AKP'nin seçim kampanyasını götürüyor. Bütün siyasi partilerin olanaklarını kullanıyor. Bizim de verdiğimiz vergilerle devletin uçağına biniyor. Bir haksızlık yapıyor, elinde hepimizin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'le miting yapıyor. Bilinmelidir ki eğer inancı varsa bu yaptığı Kur'an-ı Kerim'e aykırıdır. Çünkü burada kul hakkı yiyor. Toplu açılışlar yapıyor" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde hile yapılacağını iddia eden Veli Ağbaba, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı adaletsiz, haksız bir seçim yapıyor. Bu seçim değer seçimlerden daha fazla önemli kılınıyor. AKP'ye, CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye oy veren herkes, ortak söylüyor bunu. Herkes seçimden önce hile yapılacağını kesin görüyor. Şimdiye kadar hep seçimden sonra oy pusulalarında hile yapıldığı tespit edildi ama ilk kez bir seçim döneminde hile yapılacağına herkes inanmış durumda. Onun için bu oyunu bozmamız gerekiyor."

Herkesin sandık başına gitmesi çağrısında bulunan Ağbaba,  "Hangi siyasi partiye oy verecekse versin insanlar, herkesin sandığa gidip oy kullanması gerekiyor. Cumhurbaşkanının, AKP'nin bu oyununu  bozmak için yapılması gereken en önemli görev sandık başına gidip oyları kullanmaktadır" diye konuştu.

Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da ne için oy istediğini bilmediğini belirterek, "Başkanlık sistemine oy istese kendisine orada yer olmayacağını biliyor. Muhtemelen o da oyunu CHP'ye verecektir. Çünkü CHP başkanlık sistemine karşı parlamenter demokrasiyi savunuyor. Parlamenter demokrasiyi bu kadar açık savunan parti, solda sadece biziz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Veli Ağbaba Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title