Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"CHP'nin ilkeleri belli. Yıllardan beri korumuş olduğumuz ilkeler belli. Bu ilkelere uyan, partimizde kalacaktır ama istifa tek taraflı bir müessese. Kimsenin partimizden ayrılmasını istemeyiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP'nin ilkeleri belli. Yıllardan beri korumuş olduğumuz ilkeler belli. Bu ilkelere uyan, partimizde kalacaktır ama istifa tek taraflı bir müessese. Kimsenin partimizden ayrılmasını istemeyiz" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i makamında ziyaret eden Ağbaba, yaptığı konuşmada, Milletvekili Genel Seçiminin gelecek yıl gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Bu süreçte partisinin yıpratılmaması gerektiğini vurgulayan Ağbaba, hiç kimseyi istifaya zorlamadıklarını dile getirdi.

Partisinden sadece bir milletvekilinin istifa ettiğini anımsatan Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'nin ilkeleri belli. Yıllardan beri korumuş olduğumuz ilkeler belli. Bu ilkelere uyan, partimizde kalacaktır ama istifa tek taraflı bir müessese. Kimsenin partimizden ayrılmasını istemeyiz. Partimiz, herkesin kendini özgürce ifade edebildiği, Türkiye'deki diğer siyasi partilerle karşılaştırılmayacak kadar parti içi demokrasinin işlediği bir partidir. Bu anlamda kimseyi istifaya zorlamayız. Kimsenin de istifa etmesini istemeyiz çünkü önümüzde bir seçim süreci var."

Ağbaba, özellikle bu dönemde Cumhuriyet'e ve laikliğe sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Bazı çevrelerin CHP'yi yıpratmaya çalıştığını savunan Ağbaba, "Geçmişte AKP'nin çok büyük mağduriyetini yaşayan bir kesim, maalesef bugün AKP ile iş birliği yapıp tabanımızdan insanları koparmaya çalışıyor. Onların da oyları yüzde 1'in altında" ifadesini kullandı.

Ziyaretinde Ağbaba'ya, CHP Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile bazı partililer eşlik etti. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Veli Ağbaba Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title