Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

Güncelleme:

Ağbaba, "Biz tabi çevreye saygılıyız ama böceklerle mücadele edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir Büyükşehir Belediyesinde disiplin soruşturmalarını yürüten Teftiş Kurulu Başkanı Nalan Zitoşvili'nin odasında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili "Biz tabi çevreye saygılıyız ama böceklerle mücadele edeceğiz. Bugün görev yapıyor olsun olmasın bütün CHP'li belediye başkanlarımızı kutlamak gerekir çünkü AKP böcek, dinleme, her türlü şeyi yaptı" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Ağbaba, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı.

Partisinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ağbaba, 14-15 Haziran'da Eskişehir'de "Büyük Belediyeler Buluşması" gerçekleştirileceğini söyledi. Eskişehir'in kendileri için çok önemli bir yerleşim merkezi olduğunu belirten Ağbaba, şehrin sadece Türkiye için değil Avrupa'ya da örnek olacak bir değişim geçirdiğine işaret etti.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla bir çok yeni projenin sunumunun yapılacağını kaydeden Ağbaba, belediyelerin yol haritalarını da çizeceklerini bildirdi.

Ağbaba, bir gazetecinin, cumhurbaşkanlığına aday olarak Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in adının geçtiğine, toplantının Eskişehir'de yapılmasının da mesaj olarak algılanacağına dikkat çekmesi üzerine, Ağbaba, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden tamamen bağımsız bir toplantı olduğu" cevabını verdi.

-Kardeş belediyecilik yaygınlaştırılacak

Ağbaba, yerel seçimlerin sonuçlanmasının çok uzun sürdüğünü de ifade ederek, "Bu seçimlerde bütün kamu gücü kullanıldı. Muhalefetin bütün adayları sadece AKP'nin adaylarına karşı değil, devletin bütün güçlerine karşı seçim yarışına girdiler. Yalova'daki seçimlerde başkanımız Vefa Salman sadece AKP adayını yenmedi, AKP devletini yendi. Seçim süreci boyunca mücadelemiz AKP devletiyle oldu. Bu devlet içinde valisinden kaymakamına, il sağlık müdüründen il emniyet müdürüne herkes giriyor" diye konuştu.

CHP'li yerel yönetimlerin çalışmalarında atacakları adımları da anlatan Ağbaba, kardeş belediyecilik uygulamalarını yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Tüm belediyelerde sosyal yardımlar için akıllı kart uygulamasına geçeceklerinin altını çizen Ağbaba, aile sigortasını da uygulamaya çalışacaklarını söyledi.

Ağbaba, "Gelecek dönem sadece seçilmiş başkan arkadaşlarımızın projelerini sunmakla kalmayıp daha önce belediye başkanlığı yapan arkadaşların bilgisinden, birikiminden de faydalanacağız. Aday olmuş ve seçilememiş bütün arkadaşlarımızı da toplayacağız, onların birikimlerinden faydalanacağız. Yine Avrupa'da ve dünyada önemli şehirlerin belediye başkanlarını Türkiye'ye getireceğiz, bizim belediye başkanlarımızla buluşturacağız. Önümüzdeki günlerde Paris Belediye Başkanı'nı bir kadın belediye başkanımızın ev sahipliğinde Türkiye'yle buluşturacağız" ifadesini kullandı.

CHP Ankara İl Başkanlığı için de kongreye gideceklerini bildiren Ağbaba, diğer siyasi partilerde olmayan bir şey yapacaklarını her isteyenin aday olabileceğini vurguladı.

TBMM'de kabul edilen ve 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından yürürlüğe giren 6360 Sayılı Kanun uyarınca il özel idarelerinin kapatıldığını ve mallarının devredildiğini hatırlatan Ağbaba, şöyle devam etti:

"İzmir'deki, Aydın'daki özel idare mallarının diğer büyükşehirlerdeki uygulamalardan çok farklı olduğunu görüyoruz. İzmir'de bütün özel idare mallarının belediyelere verilmediğini ama Denizli'de bütün özel idare mallarının belediyeye devredildiğini görüyoruz. Açıkça bir haksızlık hukuksuzluk yapılıyor. İzmir'in, Aydın'ın, Tekirdağ'ın malları çalınıyor. Oradaki yerelin hakkı olan, genel hükümetin hiçbir katkısı olmayan arsalarımız talan ediliyor. Bununla ilgili de hukuki süreci İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız başlattı. Biz de bunun takipçisi olacağız . Özel idare mallarında, CHP'li muhalefet belediyelerine açıkça haksızlık yapılmaktadır. Bunun adı o beldede yaşayan insanların mallarının çalınmasıdır, hırsızlıktır. Bunun altını çizerek söylemek istiyorum. Bu hırsızlığın önüne geçmek için gerekirse eylemler yapacağız, hukuka başvuracağız."

-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde dinleme cihazı bulunması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, İzmir Büyükşehir Belediyesinde disiplin soruşturmalarını yürüten Teftiş Kurulu Başkanı Nalan Zitoşvili'nin odasında dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili soruyu da, "Biz tabi çevreye saygılıyız ama böceklerle mücadele edeceğiz. Bugün görev yapıyor olsun olmasın bütün CHP'li belediye başkanlarımızı kutlamak gerekir çünkü AKP böcek, dinleme her türlü şeyi yaptı. Belki bürokrattan çok müfettiş var İzmir Belediyesinde. Bir çok belediyemizde müfettişlere yönelik özel odalar yapılmış artık sürekli mesai yaptıkları için. Onları kutlamak gerekiyor, en ufak AKP belediyesi gibi hiçbir pisliğe yolsuzluğa bulaşmadıkları için. Biz çevreye duyarlıyız ama böceklerle mücadele edeceğimizi belirtmek isterim" şeklinde cevapladı.

Lice'deki izinsiz gösterilerle ilgili ise Ağbaba, "AKP iktidarı İstanbul'dakileri çapulcu diyerek, Lice'dekileri de kendine muhalif diyerek vuruyor. Bunların arasında çok fark olmadığını düşünüyorum ben. Maalesef hiç olmadığı kadar polis şiddetiyle karşı karşıyayız. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Oradaki ölümlerin tek siyasi sorumlusu AKP'dir" ifadesini kullandı.

-CHP'nin hazırladığı Balyoz Raporu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hazırladıkları "Balyoz Kumpası" adlı raporun sunumu esnasında Genelkurmay Başkanı'na atfen söylenen ifadeler nedeniyle Genelkurmay Başkanlığının konuyu adli makamlara aktardığını açıkladığının anımsatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bizim Balyoz Raporu'nda açıkladığımız her şey gerçek. Bizim şimdiye kadar hiçbir raporumuzun gerçekliği anlamında tartışma olmadı. Maalesef Genelkurmay Başkanı, Balyoz Raporu'nu gölgede bırakmaya çalışıyor orada konuşulan konu doğru mu, yalan mı tartışmasına girerek. Biz tekrar söylüyoruz; orada söylediklerimizin hepsi gerçektir. Bu konuda inanıyorum ki cezaevindeki bütün askerler bize şahitlik edecektir. Balyoz Raporu'nun öne çıkmasını isterdik ama maalesef Genelkurmay Başkanı bunu engelledi. Dava açacaklarına inanmıyorum ben, neden dava açacaklar ki? Hakaret yok, bir iddia değil bu. Daha önce açıklanmış bir şey bu, iki sefer açıklanmış, sizler yazmışsınız. Herhalde Genelkurmay Başkanı'nın kafasına bir yerden bir taş geldi, sanırım başbakanlık binasından gelmiş olabilir o taş."

Kaynak: AA / Güncel

Veli Ağbaba Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title