Haberler

CHP Gençlik Kolları Uğur Mumcu'yu Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, 20 yıl önce aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu için anma programı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyeleri, 20 yıl önce aracına düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu için anma programı düzenledi.

Eski Adliye binası önünde düzenlenen programa CHP Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Durdu ve üyeler katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Durdu, 20 yıl önce bugün tam bağımsızlıkçı antiemperyalist, gazeteci-yazar Uğur Mumcu günün aydınlık saatlerinde karanlık güçlerin kirli emellerine meydan okuduğu için hain bir suikast sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Durdu, "Yine bugün 2001 yılında aynı karanlık güçlerin kirli emellerine Ali Gaffar Okan kurban gitmiştir.

Bedenleri yok ederek, fikirleri de ebediyete göndereceğini zannedecek kadar aciz olan bu zihniyet Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Necip Hablemitoğlu gibi birçok faili meçhulün müsebbibidir. Demokrasilerde fikir adamlarının fikirleri tartışılması gerekirken maalesef ülkemizde katiller yarışmaya girmişçesine faili meçhuller arka arkaya sıralanmıştır. Uğur Mumcu'ya suikast davası 20 yıldır devam etmektedir ve yarından itibaren zamanaşımı süresinin dolması nedeniyle düşecektir. 20 yıldır faili bulunmamış ve zamanaşımı süresinin dolmasına rağmen her hangi bir girişimde bulunulmamıştır. Bu durum süreç içerisinde hükümetlerin değişmesine rağmen anlayışın değişmediğini göstermektedir. Ülkemizin üzerindeki bu karanlık ablukanın uzak almayan bir gün mutlaka dağıtılacağı umudunu biz de yüreğimizde koruyor, yaşam tarzıyla, yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karınlık ilişkilerin arka planını yansıtmaktan canı pahasına çekinmeyen yürekli insan Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından CHP'li grup sessiz bir şekilde dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Uğur Mumcu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title