Haberler

CHP Eski Milletvekili Ersin: Yargıdaki Paralele de Operasyon Yapılsın

Ergenekon örgütünün Erzincan yapılanması ile ilgili görülen, aralarında CHP'li 2 eski milletvekilinin de bulunduğu 13 sanıklı 2'nci Ergenekon davasında gizli tanıkların dinlenmesi kararlaştırıldı.

Ergenekon örgütünün Erzincan yapılanması ile ilgili görülen, aralarında CHP'li 2 eski milletvekilinin de bulunduğu 13 sanıklı 2'nci Ergenekon davasında gizli tanıkların dinlenmesi kararlaştırıldı. Duruşmaya katılan tutuksuz sanık CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek "17-25 Aralık operasyonlarının polislerle sınırlı tutulmaması lazım. Paralel yapının içindeki yargıç kılığındaki, savcı kılığındaki kişilerin de bu operasyonlara dahil edilmesi lazım" dedi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmaya, 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak, yargı görevi yapanı etkilemek' suçlarından 11.5 yıldan 31 yıla kadar hapis istenen CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe ile İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin'in yanı sıra Erzincan 2'nci Ergenekon davası kapsamında tutuksuz yargılanan ve haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' gibi çeşitli suçlardan 7.5 yıl ile 27 yıl arasında değişen hapis cezası istenen 13 sanıktan 4'ü katıldı.

Mahkeme heyetine daha önce verdikleri beyanların geçerli olduğunu ifade eden sanıklar, mağdur olduklarını ve beraatlerini istedi. Sanık avukatları ise Yargıtay'daki dosyanın beklenilmesinin müvekkillerinin mağduriyetine sebep olacağını ifade etti.

İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, o zaman Cumhuriyet Başsavcısı olan İlhan Cihaner ve arkadaşlarının tutuklanmasını incelemek üzere Erzurum'a geldiklerini, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile görüşmek için Erzincan'a geçtiklerini, 19 Şubat 2010'da Ankara'ya dönerken Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olarak ilan edildiklerini savundu. Ersin, şöyle devam etti:

"Doğu'nun Zekeriya Öz'ü olmaya heveslenen bir savcı bizim hakkımızda fezleke yazdı. Yaklaşık 2.5 yıldan beri yargılanıyoruz. Erzincan ve Erzurum'da da bazı adaletsizlikler yapıldı. Gizli tanık operasyonları yapıldı. Dolayısıyla biz mağdur edildik. Tayyip beyin 17- 25 Aralık operasyonu sadece polislerle sınırlı tutulmaması lazım. Bu paralel yapının içindeki yargıç kılığındaki, savcı kılığındaki kişilerin de bu operasyonlara dahil edilmesi lazım."

Mahkeme heyeti, sanıkları ve avukatları dinledikten sonra, 'gizli tanıkların dinlenmesine ve gizli tanıkların gizlilik kararının kaldırılması talebinin reddine' karar vererek, duruşmayı 29 Ocak 2015 tarihine erteledi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Ersin Erzincan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title