Haberler

CHP eski Genel Başkanı Baykal, Bilecik'te

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bizim her zamankinden çok tartışmaya ihtiyacımız var şu anda.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bizim her zamankinden çok tartışmaya ihtiyacımız var şu anda. Ama nasıl tartışmaya. Parti sorumluluğunu bilen, parti bilinci olan ama parti sorumluluğu var, parti bilinci var, her yapılana 'evet' diyen, yanlışlıkları görmezlikten gelen, yanlışa doğru diyen bir noktaya sürüklenmemeye ihtiyacımız var" dedi.

Partisinin Bilecik'in Bozüyük İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Baykal, burada yaptığı açıklamada, Bozüyük'te uzun süre böyle bir buluşma gerçekleştirmediklerini ve şartların farklı noktalarda geliştiğini bildirdi.

Büyük eski CHP'yi görmek istediğini dile getiren Baykal, şöyle konuştu:

"Ben Cumhuriyet Halk Partisi'ni böyle görmek istiyorum. Bir ölçüde kızgın, bir ölçüde öfkeli, hesap sorucu, partisine sahip çıkıcı, partisini yere göğe koymayan, ne olursa olsun arkasında duran, bir kısmı izlenen politikaları beğenmeyen, şikayet eden, bir kısmı 'tamam kardeşim anladık da şimdi mesele yapmayın, uzatmayın' diyen ama birbirini anlayan, birbirine tahammül eden, birbirini seven, birbirine muhtaç olduğunu bilen ve o beraberliği ayakta tutan, coşkulu, heyecanlı, dimdik ayakta. Günü geldiği zaman bayrağını kapıp ortaya çıkan o büyük eski CHP'yi görmek istiyorum."

Her şeyin tartışılması, konuşulması gerektiğini söyleyen Baykal, şunları söyledi:

"Bizim her zamankinden çok tartışmaya ihtiyacımız var şu anda. Ama nasıl tartışmaya. Parti sorumluluğunu bilen, parti bilinci olan ama parti sorumluluğu var, parti bilinci var, her yapılana 'evet' diyen, yanlışlıkları görmezlikten gelen, yanlışa doğru diyen bir noktaya sürüklenmemeye ihtiyacımız var. Mesele yanlış yapılması değil, yapılan yanlışa karşı gelinmemesi, yapılan yanlışa karşı çıkılmaması, yapılan yanlış karşısında teslim olunması. Yanlışı tartışmanın yanlış olacağının zannedilmesi en büyük tehlikedir. Böyle bir tehlikeye girmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi'nde böyle bir anlayış hiçbir zaman egemen olmadı. Yanlışı konuşmayı yasaklarsanız, yanlışın olmayacağı, yanlışın konuşulmayacağı bir dünya tasavvur eder. O dünyayı yaratmaya kalkarsanız işte en büyük kötülüğü yaparsınız. Hem kendinize hem partinize hem memleketinize."

Bilinçli ve birbirinin hakkını teslim eden tartışmanın CHP'ye yarar getireceğini vurgulayan Baykal, "Aday olacak arkadaşlarımız aday olsunlar. Niye aday olduklarını anlatsınlar. Birbirlerini kırmadan, üzmeden, partiye sorumsuzluk taşımadan, hakaret etmeden söylesinler. Belki o arada yaptığımız yanlışlıkları görürüz. Genel seçimler yaşadık. Yanlışlık var mı, yok mu? Hem de nasıl. Elimizdeki en güzel yerleri bu yanlışlıklarla kaybettik. En güzel yerleri, içinden biliyorum, derinden biliyorum çünkü Antalyalıyım. İzmir'de yaşanan sonuçlar... 8 yer gitti, MHP oralarda belediye kazanmaya başladı, AK Parti oralarda belediye kazanmaya başladı" diye konuştu.

-"CHP'yi yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar"

"Partimizin siyasi kültürünü oturtalım, ayakta tutalım" diyen Baykal, CHP'nin Türkiye'nin en önemli partisi olduğunu ve bunun tarih boyunca öyle devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Şimdi yine önemlidir. Şimdi öyle gözükmüyor biliyorum sanki CHP hiç kurulmasa daha iyi olurmuş gibi hava yaratmaya çalışıyorlar. CHP'yi yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar ama bunlara sakın itibar etmeyin. Bilin ki, Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye'nin en önemli siyasi partisidir. Kendinize güvenin, partinize güvenin, partinizin ilkelerine güvenin. Gelecekte Cumhuriyet Halk Partisi'ne çok daha fazla ihtiyaç var. CHP'nin üstünde toz toprak olabilir, şöyle bir silkinelim, şöyle bir temizlenelim, şöyle bir toparlanalım. Siz görün Cumhuriyet Halk Partisi'ni. CHP'yi ayağa kaldıracak olan sizlersiniz, taban gerçek Cumhuriyet Halk Partisi. Siz bildiğinizi yapın, iradenizi kimseye teslim etmeyin, doğruyu yanlışı siz kendi aklınızla sağduyunuzla kararlaştırın. Doğrusunu belirleyin. Sizden alınan cesaretle, sizin verdiğiniz yönle Cumhuriyet Halk Partisi büyük başarılara gider."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal Antalya Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title