Haberler

CHP Edirne Millevtekili Gürkan'dan, Saros Körfezi'yle İlgili Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Saros Körfezi'ndeki ormanlarda taş ocakları nedeniyle yaşanan doğa katliamıyla ilgili soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Saros Körfezi'ndeki ormanlarda taş ocakları nedeniyle yaşanan doğa katliamıyla ilgili soru önergesi verdi.

Keşan Yamaç Paraşütü ekibi üyesi Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Sporcusu Özkaya'nın, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye beldesinde yaptığı uçuşlar sırasında, su altı güzellikleriyle tanınan İbrice Limanı'nda taş ocaklarının oluşturduğu doğa katliamını havadan görüntülemesi üzerine, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

"SAROS KÖRFEZİ İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÇOK GÜZEL İŞLER VAR."

Konuyla ilgili Gürkan yaptığı açıklamada, "Sayın Başbakan yaptığı açıklamalarla İstanbul'un siluetinin bozulmasından tutun da ülkemizde tahribat gören tüm değerlere atıfta bulunmaktadır. Söylemde kalınmaması, bu önemli değerler için eylem vaktinin geçmemesi için Saros Körfezi'nde yaşanan gelişmeleri bilhassa Sayın Başbakana sordum. Saros Körfezi için söylenecek söz yok. Tek kelimeyle bir doğa harikası. Bu güzellikleri gelecek kuşaklara bırakmak istemiyorsak herhangi bir sorun gözükmüyor. Ama Saros Körfezi için yapılaması gereken çok güzel işler var. Saros Körfezini gelecek kuşaklar içinde yaşanabilir bir doğa parçası olarak bırakmak hepimizin görevidir" dedi.

"SAROS KÖRFEZİ ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR"

Saros Körfezi'nin gelişmesi adına atılacak adımların bölge ekonomisine katkı sağlayacağını dile getiren Recep Gürkan, şunları söyledi: "Ülkemizin, hatta dünyanın sayılı güzelliklerinden olan Saros Körfezi; bölgemiz ve ülkemiz için büyük bir değerdir. Saros Körfezi; kendi kendini temizleyebilme özelliğiyle, sualtı zenginlikleriyle, doğasıyla, tarihi dokusuyla, oksijen deposu ormanlarıyla, bir doğa harikasıdır. Turizm potansiyeli yüksek olan Saros Körfezinin gelişmesi adına atılacak olumlu adımlarla yapılacak yatırımlar bölge ekonomisine, işsizliğe büyük bir çözüm olacaktır. Böyle olumlu potansiyeli olan Saros Körfezine katkı yapmak ve Saroz Körfezine zarar veren gelişmeleri önlemek için gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir."

Recep Gürkan'ın önergede yer verdiği sorular şöyle:

"1-Saros Körfezi kıyısında ormanla denizin birleştiği noktada, Mecidiye Beldesi İbrice limanının üst kısmında ki taş ocaklarının doğaya verdiği tahribat sürmektedir. Kızılçam ormanlarının tahribatına, doğa katliamına sessiz kalmaya devam edecek misiniz? Bu konuda ne yapıyorsunuz?

2-Edirne İli, Keşan İlçesi Yayla köyünde yapılan Yayla Balıkçı Barınağının kıyı şeridine verdiği tahribat devam etmektedir. Bu projede su sirkülasyonunu sağlayacak uygulamaların yapılmadığı doğru mudur?

Bu tahribatı en az düzeye indirecek, zaman kaybına tahammülü olmayan doğal güzellikler için gerekli olan yeni projeler hangi aşamadadır?

3-Saros Körfezine kıyısı olan ilçelerde yer alan Askeri Yasak Bölgeler ile ilgili bir çalışma yapmakta mısınız? Askeri yasak bölge statüsünden çıkarılması düşünülen bölgeler, mevcut sınırları içerisindeki belediyelere devredilecek midir?" - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Gürkan Mecidiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title