Haberler

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı: "Bakana Tepki Göstermişim Gibi Algılandı"

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, Edirne ziyareti sırasında 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Piyade Tugay Komutanlığı önünde karşılama mangası ile çektirdiği hatıra fotoğrafında verdiği tepkinin AK Parti İl Başkanı ve Gençlik...

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, Edirne ziyareti sırasında 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Piyade Tugay Komutanlığı önünde karşılama mangası ile çektirdiği hatıra fotoğrafında verdiği tepkinin AK Parti İl Başkanı ve Gençlik Kollarına olduğunu söyledi.

Hatıra fotoğrafında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a tepki göstermiş gibi algılandığını belirten CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Ben bakana tepki göstermişim gibi algılandı, benim tepkim AK Parti Edirne İl Başkanı ve Gençlik Kolları önünde diz çöktürülmesine, askere de bu diz çöktürenleri anlamında da tepkim var" dedi.

"Bakana tepki göstermişim gibi algılandı"

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, "Askerlerin diz çöktüğü fotoğrafla ilgili kendi sitemden bir kınamak için açıklama yaptım. Hemen akabinde ertesi gün sabah yaşı ilerlemiş AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe bu işin avukatlığını üstlendi. Halkın seçilmişlerin önünde askerlerin diz çökmesi ile bir sıkıntım yok. Sol gelenekten gelen bir siyasi partiyiz. Seçilmiş olan milletvekili ve bakan var, benim milletvekili, komutana, bakana ve valiye isyanım yoktu. Bu fotoğrafın başında AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı diğer başında AK Parti İl Başkanı olduğunu için benim isyanım bunaydı. Ben bakana tepki göstermişim gibi algılandı. İl başkanı ve gençlik kolları başkanının önünde askere de bu diz çöktürenleri anlamında da tepkim vardı. AK Parti İl Başkanı bunun protokol uygulaması olduğunu söyledi. Kendi savunmasını yaptı" ifadelerini kullandı.

"Fotoğrafta halkın seçtiği kişiler var"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun askerle ile çekildiği fotoğrafı değerlendiren Pekcanlı, "AK Parti İl başkanı İlyas Akmeşe ve Bakanımız Fikri Işık, Genel Başkanımızın askerler ile çekildiği fotoğrafla cevap verdiler. 2011 yılında kurban bayramında Koçkıran Karakoluna İran-Irak ziyaretindeki hatıra fotoğrafı. Hatıra fotoğraflarıyla ilgili farkı kamuoyuna bırakıyorum. Sadece bu fotoğrafı alıp kamuoyunda algı oluşmasını da anlamıyorum. Bu konuda uyanıklık yapmaya çalışmasınlar. Konuyla ilgili videoyu bulamadığım için durumu anlatmak için birkaç fotoğraf çıkardım. Kurban bayramının muhtemelen 3'üncü günü 2011'den bahsediyorum. Genel sekreterimiz, milletvekilimiz Gürsel Tekin ve Genel Başkanımız ile eşi var fotoğrafta. Bunların hepsi halkın seçilmiş insanlar. Genel başkanımız ile yaşı ilerlemiş AK Parti İl Başkanı kendini aynı kefeye koyarak bu fotoğraf üzerinden eleştiri yapmaya çalışıyor. Gösterdikleri fotoğrafta ne il başkanı var ne gençlik kolları başkanı var, genel başkanımızın eşi yanında bayram ziyareti, eşiyle beraber yapması normaldir. Yanında da halkın seçtiği milletvekilleri var" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Fikri Işık AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title