Haberler

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Gencan Açıklaması

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, Kocasinan Mahallesi'nde ikamet eden bir grup partili kadın ile bir araya geldi.30'a yakın partili kadınla bir pastanede görüşen Gencan, "Partimizin aday yaptığı kişiyi destelemek bizim görevimiz.

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, Kocasinan Mahallesi'nde ikamet eden bir grup partili kadın ile bir araya geldi. 30'a yakın partili kadınla bir pastanede görüşen Gencan, "Partimizin aday yaptığı kişiyi destelemek bizim görevimiz. Ben o konuda kimsenin yanlış yapacağını sanmıyorum" dedi.

Belediye Başkan adayının belirlenmesine yönelik CHP Genel Merkezi tarafından anket çalışmaları yapıldığını ifade eden Gencan, "Kasım ayında zannederim bir veya iki anket yapıldı ama Aralık ayı içerisinde yapılacak anketlerle 7 aday adayı arkadaşımız arasından kim öne çıkıyorsa genel merkezimiz o konuda bir karar vermiş olacak" dedi.

Edirne'de belli başlı sorunlar olduğunu ve bu sıkıntıların başında imar, ulaşım, çöp, altyapı, işsizlik ve yeşil alan eksikliği geldiğini kaydeden Gencan, tespit ettikleri sorunların vatandaşları sıkıntılarıyla örtüştüğünü, yapmış oldukları mahalle gezilerinde gördüklerini söyledi.

Edirne'nin öncelikli sorununun çöp sorunu olduğunu ifade eden Gencan, "Bilhassa Yıldırım ve Yeniimaret halkı bu durumdan çok şikayetçi. Depolama konusunda sıkıntı olduğu için çöp büyük bir sorun haline geldi. İmar ve ulaşımda da sıkıntılarımız var. ETUS'a geçilmesine rağmen insanların rahat kent içi ulaşım hizmeti alamadığını görüyoruz. Yeşil alan konusunda birtakım yanlış uygulamalar var. Özellikle yeni yerleşim bölgesinde altyapı konusunda da eksikliklerimiz olduğunu bugün vatandaşlarımızla gördük olduk. Kocasinan Mahallesi'nde şehir içme suyunun eskimiş olmasından dolayı sık sık arıza yapması nedeniyle bu bölgede hem sağlıklı su içilemediği hem de susuzluk ile karşı karşıya kalındığını tespit ettik. Ayrıca bu bölgede yağmur sularını toplama sisteminin yapılmış olmasına rağmen yağmur yağdığında bu bölgede kanalizasyonun iyi da çalışmaması nedeniyle taşkınların ve su baskınlarının olduğunu vatandaşlarız bizlerle paylaştı. Öncelikle kentimizin şehir içme suyu şebekesinin ve kanalizasyonun da yeniden projelendirilip elden geçmesinin ihtiyacı olduğunu tespit etmiş olduk ve vatandaşlarımızı bu konuda gerekenin yapılacağı sözünü verdik. Bir de Edirne'nin göç vermesinden ötürü Edirne'de işsizlik çok büyük sorunlardan biri" diye konuştu.

Gencan, vatandaşların sorusu üzerine Genel Merkezin gösterdiği adayın desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Partimizin aday yaptığı kişiyi destelemek bizim görevimiz. Ben o konuda kimsenin yanlış yapacağını sanmıyorum" diyerek sözlerine son verdi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nejat Gencan Kocasinan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title