Haberler

CHP'den Ysk Başkanı Sadi Güven'e Ziyaret

CHP'den YSK Başkanı Sadi Güven'e ziyaret CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger: "YSK ile önümüzdeki seçimin hem güvenliğini hem alınan tedbirleri, uygulamaların nasıl olacağı konusunu konuştuk. Aramızda koordinasyon nasıl sağlanacak onları konuştuk" "Şeffaf olmak bizim birinci işimiz.

CHP'den YSK Başkanı Sadi Güven'e ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger:

"YSK ile önümüzdeki seçimin hem güvenliğini hem alınan tedbirleri, uygulamaların nasıl olacağı konusunu konuştuk. Aramızda koordinasyon nasıl sağlanacak onları konuştuk"

"Şeffaf olmak bizim birinci işimiz. YSK Başkanı da sağolsun, kendisiyle aynı şeffaflık üzerinde anlaştığımızı düşünüyoruz"

"Tutanakları yeniden nasıl karşılaştıracağız onları teknik olarak detaylandırdık"

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven'e yaptıkları ziyarete ilişkin, "YSK ile önümüzdeki seçimin hem güvenliğini hem alınan tedbirleri, uygulamaların nasıl olacağı konusunu konuştuk. Aramızda koordinasyon nasıl sağlanacak onları konuştuk" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile birlikte YSK Başkanı Güven'i ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, "YSK ile önümüzdeki seçimin hem güvenliğini hem alınan tedbirleri, uygulamaların nasıl olacağı konusunu konuştuk. Aramızda koordinasyon nasıl sağlanacak onları konuştuk. Ayrıca milletvekillerimizin de konuyla ilgili olarak verdiği soru önergelerinin cevapları konusunda bizlere de bilgi verdiler. Süreç yönetimini konuştuk. Kamuoyunun aslında kafasında soru işareti olan konularla ilgili aramızdaki koordinasyonları konuştuk. Çok verimli bir toplantı oldu. Uygulamaları da göreceğiz önümüzdeki süreçte inşallah. Ama şeffaf olmak bizim birinci işimiz. YSK Başkanı da sağolsun kendisiyle aynı şeffaflık üzerinde anlaştığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

"Tutanakları yeniden nasıl karşılaştıracağız onları teknik olarak detaylandırdık"

"CHP olarak endişeniz mi vardı? Kafanızdaki soru işaretleri giderildi mi" sorusu üzerine Aksünger, "Kafamızda bizim istediğimiz şeyler karşılanıyor şuanda. Onların soru işaretleri kafamızda giderilen konular var. Ama kamuoyunda olan soru işaretleri var. Bizim aslında net olduğumuz konularda var, belki onlar karışıyor bazen. Çünkü kamuoyunda her zaman seçimlerin güvenliğiyle ilgili sorular var. Doğu Güneydoğu tarafında bir takım sıkıntılarla ilgili konuları konuştuk. Onlar önümüzdeki süreçte gelişecek tabi şuanda belirlenmiş konumda da değil. Onlarda bize bir prezentasyon yaptı yeni uygulamalar konusunda. Tutanakları yeniden nasıl karşılaştıracağız onları teknik olarak detaylandırdık. Kendi içimizde de değerlendireceğiz. Zaten önümüzdeki haftalarda bizim de istediğimiz bazı konular vardı. Onları da gerçekleştirmiş olacaklarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Süreçte neler yaşanır yaşayıp göreceğiz"

Doğu Güneydoğu'da sandıkların birleştirilmesine yönelik bir çalışmanın söz konusu olmadığı hatırlatılarak, toplantıda bu konunun gündeme gelip gelmediği sorusuna Aksünger, şunları kaydetti:

"Şuanda böyle bir gündem olmadığını kendileri de ifade ettiler. Ama bizde endişelerimizin olduğu konuları zaten söyledik. Eğer böyle bir konu olursa biz bununla ilgili endişeliyiz zaten. Eğer sandıkların güvenliği sağlanamıyor bir yerlere taşınacaksa o zaman vatandaşların güvenliği konusunda problem çıkabilir. Bunu böyle değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bazı sandıklar meselesi kendince kraldan çok kralcılık yapanlar olabilir o bölgelerde o uygulamalarla ilgili kendilerinin böyle bir uygulama olmadığını söyledi. Süreçte neler yaşanır yaşayıp göreceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Yüksek Seçim Kurulu Sadi Güven Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title