Haberler

Chp'den Vekil İmamların Kadroya Alınması İçin Teklif

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, vekil imam-hatipler, müezzin-kayyımlar ile Kur'an kursu öğreticilerinin kadroya alınması için kanun teklifi verdi.

Özkes, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

-"TÜRKİYE'DE HER 4 CAMİDEN BİRİ KAPANACAK"-

Teklifin gerekçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı idaresinde 84 bin 684 cami bulunduğu belirtilerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın idaresindeki bu camilerde yine aynı istatistiklere göre 65 bin 270 iman-hatip, 11 bin 774 müezzin-kayyım görev yapmaktadır.Görüleceği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 19 bin 414 imam-hatip, 72 bin 910 müezzin-kayyım açığı bulunmaktadır. Diyanet bu açığı bilindiği üzere vekil imam-hatipler ile vekil müezzin-kayyımlar aracılığı ile kapatmaya çalışmaktadır. Bu görevi vekil olarak sürdüren imam-hatiplerimiz ile müezzin-kayyımlarımızın özverili çalışmaları olmaması halinde, Türkiye'de her 4 camiden biri kapanacak ya da ehil olmayan kişilerce din hizmeti verilmeye çalışılacaktır" denildi.

Teklif; 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren vekil imam hatip, vekil müezzin-kayyım ve vekil Kur'an kursu öğreticilerine, düzenlemelerin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla görevde bulunanlar, teklifin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde müracaat etmeleri halinde, yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından ilgili kadrolara hiç bir sınırlamaya bağlı olmaksızın atanmalarını öngörüyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi İhsan Özkes Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title