Haberler

CHP'den Uyuşturucuyla Mücadele Eylemi

CHP Ankara İl Başkanlığı, uyuşturucuyla mücadele için "insan zinciri" oluşturdu.

Milli Müdafa Caddesinde buluşan ve üzerinde "Uyuşturucuya hayır" yazılı tişortler giyen grup, el ele tutuşarak Sakarya Meydanı'na yürüdü.

Ellerinde "Keşke değil 'hayır' de", "Maddenin 3 hali: Yalnızlık, pişmanlık, çaresizlik", "Gençler 'bağımlı' değil 'bağımsız' olmalı" yazılı dövizler taşıyan grup, uyuşturucu karşıtı sloganlar da attı.

Eyleme katılan ve 28 yaşında eroin bağımlısı bir oğlu bulunan Seval Ertepe, yapılanların fayda vermesini temenni ederek, "İnşallah bu çocuklarımıza yardım ederler, kurtarırlar" dedi.

Sosyal güvencesi bulunmadığı için tedavi olamayanlara devletin yardım etmesini isteyen Ertepe, "Evladımı hiçbir yere götüremiyorum. Evladım 'beni kurtar anne' dediği zaman her gün ağlıyorum" ifadesini kullandı.

Ertepe, günlerdir eylem yaptığını da belirterek, "Bütün uyuşturucu bağımlısı olan anneler sokaklara insinler. Sadece benim evladımın sorunu değil bütün annelerin sorunu. Bu illetten çocuklarımızı kurtaralım, bizim amacımız başka bir şey değil. Perde arkasından bizleri seyretmesinler, dayı emmi duyar diye korkmasınlar. Lütfen sokaklara inin, bizlere sahip olun. Bütün Türkiye'nin, dünyanın evladı için yürüyorum ben" diye konuştu.

Öte yandan, eylemin ardından bir konser verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title