Haberler

CHP'den 'Sığınmacı Seçmen' İddiası

Güncelleme:

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, kentte sığınmacı olarak yaşayan Suriyelilere oy kullandırılacağını iddia etti.

Chp Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, kentte sığınmacı olarak yaşayan yaklaşık 800'e yakın Suriyeli, Afgan ve İranlı'ya T.C. kimliği verildiğini ve yerel seçimlerde oy kullandırılacağını iddia etti. Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri ise sığınmacılara 993'le başlayan T.C. kimlik numarası verildiğini, ancak oy kullanamayacaklarını söyledi.

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ile CHP Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun, sığınmacıların yerel seçimlerde oy kullanacağına yönelik iddialarda bulundu. Kaplan, kentte yaşayan 800'e yakın Suriyeli, Afgan ve İranlı'ya Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nce Türk nüfus kağıtları verildiğini öğrendiklerini söyledi. Aynı durumun Türkiye'in değişik yerlerinde yaşayan sıınmacılar için de geçerli olduğunu ileri süren Kaplan, "CHP olarak konunun üzerine eğileceğiz. Sığınmacıların yerel seçimlerde oy kullandırılıp kullandırılmayacağı konusunun takipçisi olacağız. Kullandırılmalı halinde gerekli hukuksal yollara başvuracağız" dedi.

Yunus Emre CHP İlçe Başkanı Engin Uzun da muhtarlıklara gönderilecek seçmen listelerini inceleyeceklerini ve ondan sonra ne yapılmasına karar vereceklerini söyledi.

Şehitler Mahallesi Muhtarı Hüseyin Gençol de 810 Sokak'taki bir apartmanda üç Afgan ailenin yaşadığını, ancak kayıtlarında evde bir Türk ailenin ikamet ettiğinin görüldüğünü belirtti. Muhtar Gençol da Afgan ailelerin fertlerine 993'le başlayan birer T.C. kimliK numarası verildiğini duyduğunu söyledi.

Öte yandan, Manisa Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü yetkilileri sığınmacıların bir çoğuna 993'ye başlayan T.C. kimlik numarasının verildiğini, ancak oy kullanamayacaklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cahit Kaplan Engin Uzun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
title