Haberler

CHP'den Aday Adayı Yıldırım, Sarıyer Projelerini Anlattı

Güncelleme:

CHP Sarıyer Belediye Başkan aday adayı Avukat Necati Yıldırım, Sarıyer için geliştirdiği projelerini anlattı.

Yazılı açıklama yapan CHP Sarıyer Belediye Başkan aday adayı Necati Yıldırım, Sarıyer Belediye Başkanı olursa gerçekleştireceği projelerini anlattı.

"İstanbul'un yükselen değeri için; Sarıyer için, sizin için yola çıktık. Bu yol ne kadar uzun ve zor olsa da sizlerin desteği ile başaracağıma inanıyorum" diyen Yıldırım, açıklamasında şu konulara değindi:

"Bizler biliyoruz ki ekmeğin ve özgürlüğün olmadığı yerde 'barış' olmaz. Barış yoksa 'umut'da yok demektir. Umutsuz 'sevgi' yeşermez. Sevgisiz 'çiçek' açmaz. Çiçeklerin az olduğu yerde oksijen yetersizdir ve nefes alamazsınız. Sonuçta nefes alamadığınız yerde 'güneş' batar. Sizlerle çıktığımız bu yolda azimle ve sabırla tüm sorunları teker teker çözeceğimize inanıyor; Sarıyer'i kendi değerlerini koruyarak güçlendireceğimizi biliyoruz."

Necati Yıldırım, Sarıyer'deki mülkiyet sorununu göreve geldiği ilk iki yıl içerisinde çözeceğini belirterek, Sarıyer'in gelecek 50 yıllık imar planlarını ilk iki yıl içerisinde tamamlayacaklarını söyledi.

Necati Yıldırım göreve geldiğinde yapacaklarını şu şekilde sıraladı:

FUAR VE KÜLTÜR MERKEZİ

Sarıyer hem semtleri hem köyleri ile İstanbul'un gözde merkezlerinden bir tanesi. Kültürel aktivitelerin artırılması için Sarıyer'e kendisine yakışan fuar ve kültür merkezi inşa edeceğiz. Hem fuar alanı ile Sarıyer ekonomisine katkıda bulunacak hem de Sarıyerli'nin kültürel sosyal hayatını aktif hale getireceğiz.

KÜLTÜR SANAT FESTİVALLERİ

Sarıyer'in kültürel değerlerine ve mozaik yapısına sahip çıkarak kültür sanat festivalleri düzenleyeceğiz. Sarıyerli eğlenmek ve sosyal aktivilerde bulunmak için Sarıyer'in dışına çıkmak zorunda kalmayacak.

YÖRESEL GÜNLER

Sarıyer, Anadolu'nun birçok kültürünü bir arada barındıran ilçelerimizden bir tanesi. Her yörenin kendine has üslubu, kültürü ve tarzı yöresel günlerle Sarıyer'de hayat bulacak.

KÖY TURLARI

Sarıyer'de var olan köyler; bu köylerde var olan tarihi eserler ve köy hayatı pek çok insanın merak ettiği bir yapı. Düzenleyeceğimiz kısa turlar hem Sarıyerimizin tanıtımına hem de ekonomisine katkı sağlayacak.

OTOPARKLAR

Sarıyer'in en önemli sorunlarından bir tanesi ulaşım. Caddelerin ve sokakların dar olması, yanlış parklanma ve duraklamalar sebebi ile Sarıyer'de ulaşım bir keşmekeş halini almış durumda. Yapacağımız otoparklar ile trafik sorununun büyük bir kısmı çözülecek.

BİSİKLET PARKLARI VE YOLLARI

Belli noktalarda kuracağımız bisiklet parkları ile bisiklet kullanımı teşvik edecek, böylece trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacağız. Otomobil kullanımı azaltmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için bisiklet yolları yapacağız.

YAYA YOLLARI

Yayaların yürüyüşünü kolaylaştırmak ve konforlu hale getirmek için yer yer tartan pist şeklinde alanlar içermek üzere yürüyüş yolları yapacağız.

TELEFERİK

Hacıosman'danSarıdağ'a teleferik hattı kuracağız. Teleferik hattı ile Sarıyer'e ulaşım hem konforlu, hem keyifli, hem de kısa süreli olacak.

ENGELLİ RAMPASI

Sarıyer'de engelliye hayat var! Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu sebeple engellerimize karşı daha duyarlı olmalıyız. Engelli hemşehrilerimiz için yapacağımız rampalar vs. gibi onların hayatını kolaylaştıracak tüm ulaşım çalışmalarını Sarıyer'den başlatacak, pilot bölge olacak kadar başarılı hizmetler sunacağız.

MODERN BALIK ÇARŞISI

Sarıyer, balığın sadece tutulduğu değil en iyi pazarlandığı ve tüketildiği bir yer olacaktır.

OSMANLI ÇİLEĞİ (İSTİNYE), BÖREK, BAL

Sarıyer tarihten kokulu İstinye çileği, kuş üzümlü Sarıyer böreği ve doğal balı ile tanılıyor. Tüm bu özellikleri harmanlayarak tanıtımını sağlayacak, böylece Sarıyer ekonomisini canlandıracağız.

EĞİTİM DESTEĞİ

Okul öncesi eğitim için her mahallede kreş ve ana okullarının açılması desteklenecektir. Tüm öğrencilerin rahatça ulaşabildiği bilgi merkezleri geliştirilecektir. Elektronik kütüphane çalışmalarına başlanacaktır. Eğitimde fırsat eşitliği için her türlü destek verilecektir.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK İÇİN ETÜT MERKEZİ

Gözlemci eğitmenler eşliğinde, dersaneye gitme imkanı bulamayan veya kalan boş vakitlerini test çözerek değerlendirmek isteyen öğrencilerimiz için etüt merkezleri oluşturacağız. Böylece eğitimde eşitlik sağlayacağız.

TAPU VE İMAR

Tapu ve imar konusu kesin olarak çözüme kavuşturulacak. Halkın barınma hakkını savunacağız. Sarıyerli'nin kentsel dönüşüm rantına karşı örgütlü yapısını daha da güçlendireceğiz. Sarıyer'in rantını Sarıyerli paylaşacak.

SAHİL ŞERİDİ

Sarıyer sahil şeridi düzenleme çalışmaları ile sahil kesiminin daha prestijli ve kaliteli şekilde kullanımını sağlayacağız.

SEYİR TERASLARI- KULELERİ

Havantepe, Fener Yolu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi gibi yüksek yerlerde kuracağımız seyir terasları ile İstanbul'un Sarıyer'den izlenmesini sağlayacağız.

İNANÇ TURİZMİ

Sarıyer pek çok dine ve inanca mensup hemşehrimizi sınırları içerisinde ikamet ettiriyor. Bu inançların, her inanca ait ibadet mekanında ve yapılacak toplantılarla farklı alanlarda kaynaştırılması Sarıyer'in kucaklaşmasını sağlayacak.

PİKNİK ALANLARINA RİNG HAT

Belgrad Ormanı gibi mesire alanlarımıza daha az araç girişi sağlayarak hem doğayı koruma altına alacak, hem de sağlıklı nesiller oluşturulmasına katkıda bulunacağız.

TARİHİ ESER RESTORASYONU

İlçemizde bulunan tarihi eserlerimize sahip çıkarak ve orijinallerine sadık kalarak restorasyonunu sağlayacağız. Sarıyer'i gelecek nesillere kendi değerlerine sahip çıkarak teslim edeceğiz.

SU SPORLARI

Karadeniz sahil şeridini su sporlarının yapılabileceği şekilde düzenleyerek dünyanın gözünü Sarıyer'e çevirteceğiz.

SPOR TESİSLERİ

Tüm mahallelerde "Spor Kompleksleri" oluşturarak, her yaştan insanımızı spor yapma imkanına kavuşturacağım.

AVUKAT NECATİ YILDIRIM KİMDİR?

Necati Yıldırım, 1966 yılında Artvin Borçka'da doğdu. 1984 yılında Kartal Lisesi'nden mezun olan Yıldırım, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumaya başladı.

1992 yılında serbest avukatlığa başlayan Yıldırım aynı zamanda danışmanlık hizmetleri de vermektedir. Yıldırım'ın; İstanbul Barosu "CMK Eğitim Belgesi", İstanbul Barosu "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku Sertifikası Programı", Türkiye Barolar Birliği " Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi" Eğitim Semineri, İstanbul Borasu "Çevre ve Kent Hukuku Afet Yasası ve Kentsel Dönüşüm", İstanbul Barosu "Kadın Hakları Uygulama Eğitim Belgesi", Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı "Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması", Unicef "Önce Çocuklar" Programı, Kadir Has Üniversitesi "Spor Hukuku ve Yönetimi", SODEV " Yerel Yönetimleri Okulu" ve Türk Kızılayı " Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimi" sertifikaları ve katılım belgeleri bulunmaktadır. İki dönem Sarıyer Spor Kulübü genel sekreterliği, CHP Sarıyer ilçe yönetim kurulu başkan yardımcılığı, görevlerini üstlenen Yıldırım halen; İstanbul Barosu'nda Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu üyeliği; Türk Kızılayı Sarıyer Şubesi yönetim kurulu üyeliği ve ikinci dönem başkan yardımcılığı; CHP hukuk komisyon başkanlığı; Sarı Platform Derneği kurucu üyeliği; yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterliği görevlerini yürütmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan Yıldırım'ın " Cumhuriyet Dönemi Kentleşme Kültürümüz" başlıklı sunumu İstanbul Barosu tarafından kitap olarak basıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Barosu Necati Yıldırım İstinye Sarıyer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title