Haberler

CHP'den Sanatçılara Yeni Yıl Resepsiyonu

Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: "Ülkemizi adım adım hukuk devletinden, demokrasiden, sanattan uzaklaştıran bir hükümet var. Sanat gerçekten baskı altında"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Ülkemizi adım adım hukuk devletinden, demokrasiden, sanattan uzaklaştıran bir hükümet var. Sanat gerçekten baskı altında" dedi.

CHP tarafından, yeni yıl dolayısıyla resepsiyon verildi.

JW Marriott Hoteldeki resepsiyona, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, parti yöneticileri, Ankaralı bazı sanatçılar ve öteki davetliler katıldı.

Resepsiyona, sanatçılarla yaptıkları toplantının ardından katılan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin partisinin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Yüksek Disiplin Kuruluna sevkine ilişkin sorusunu yanıtlamadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş, resepsiyonda yaptığı konuşmada, sanatçılarla bu akşam iki saatten fazla süreyle çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'deki sanatçıların, insanların zor durumda olduğunu söyleyen Karakaş, şunları kaydetti:

"Ülkemizi adım adım hukuk devletinden, demokrasiden, sanattan uzaklaştıran bir hükümet var. Sanat gerçekten baskı altında. Ama CHP olarak, kültür insanlarımızla sanatçılarımızla dayanışma içinde kültürün özgür olması için, özerk olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 'Sanat özgür olacak, sanatçılar özgürce çalışacak, sanat özerk olacak, Türkiye bir kültür ve sanat toplumu olacak' diyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ercan Karakaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title