Haberler

CHP'den MHP'ye: Meclis'teki Tutumu Acizdi ve Camur Atarak Yol Çizdiler

Güncelleme:

CHP'li Levent Gök, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin MHP tarafından kendilerine yapılan eleştirilere Meclis'te düzenlediği toplantıyla ağır şekilde cevap verdi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimlerinde takındığı tavrı eleştiren ve MHP'nin Meclis Başkanlığını AK Parti'ye altın tepside sunduğunu ifade eden CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Deniz Baykal'a yapılan 'Cumhurbaşkanının adayı' yakıştırmasının ise çirkin olduğunu belirtti.

MHP'YE ÇOK AĞIR SÖZLER

MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumunu kamuoyuna açıklayamamanın sıkıntısını yaşadığını kaydeden Gök, "Önceden 'HDP oy verirse biz oy vermeyiz' mantığını sürdürdüler, daha sonra HDP'den 'bizim herhangi bir adayı destekleme kararımız yoktur' açıklaması gelince Deniz Baykal'a yönelik çamur at kampanyası yürütmeye başladılar. Deniz Baykal Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde Cumhurbaşkanı ile görüşmüştür. Yapılan oylamalarda zaten görülmüştür ki, CHP'nin oyu dışında ve son turda HDP dışında Deniz Baykal'a oy gelmemiştir. MHP şimdi telaş içindedir. Meclis Başkanlığı seçiminden önce Devlet Bahçeli'nin söylediği bir söz onlara kirli oyunlar yapmak için sanki zemin hazırladı." dedi.

"ACİZ AÇIKLAMALAR VE CAMUR ATAN BİR SAVUNMA"

Levent Gök, "Bahçeli, 'Meclis Başkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanının adayı mı seçilecek, yoksa Cumhurbaşkanının adayı olmayan birisi mi seçilecek?' gibi bir tez ileri sürdü. Son turda AKP'li bir adayın seçilmemesi mümkün ve bu fırsat hepimizin önüne gelmişken, MHP'nin anlaşılmaz, kendini ifade etmekten aciz, parti sözcülerinin çamur atarak yürütmeye çalıştığı gerekçelerin tümü gülünçtür. MHP, Meclis Başkanlığı seçiminin ağırlığının altında kalmıştır. MHP bu çizgisiyle, bu yönetim anlayışıyla Meclis Başkanlığını AKP'nin adayına altın tepsi ile sunmuştur. Deniz Baykal'a 'Cumhurbaşkanının adayı' demek, onların deyimiyle bunu alayı söylese bile geçersizdir, yakışıksızdır, çirkin bir iftiradır. Biz CHP olarak bunu böyle kabul etmiyoruz, MHP'ye ne olmuş ki" açıklamasında bulundu.

"GÖREV HALA KİMSEYE VERİLMEDİ"

Yeni kurulacak hükümetin başlama tarihine kadar şekli işlemleri yapmakla görevli bulunan geçici hükümetin kendisini hala 7 Haziran seçimlerinden önceki hükümet gibi algılayıp, ona göre tasarruflarda bulunduğunu kaydeden Levent Gök, seçimlerin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen Cumhurbaşkanının hükümet kurma görevini kimseye vermediğini belirtti.

"BU TABLODAN ONLAR SORUMLU"

Meclisin bir çalışma düzenine geçmediğini, yeni seçilen Meclis Başkanının muhalefet partileri ile sözlü bir istişarede bulunmadığının altını çizen Gök, Meclisin iktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümeti ile sürdürülmek istendiğini ifade etti. Gök, "Meclisi çalıştırmak için içtüzükten doğan her türlü hakkımızı kullanmaya hazırız. Meclis Başkanlığı seçimlerinden önce, AKP'den olmayan bir Meclis Başkanı seçilmesi yönündeki CHP'nin kararlılığı ve izlediği tutumun ne kadar haklı olduğunun görüldüğü günleri yaşıyoruz. Elbette bundan Meclis Başkanlığını oy vermemek suretiyle AKP'li bir üyeye altın tepsi ile sunan diğer partinin çıkartacağı dersler vardır. Bu tablodan onlar da sorumludur" dedi.

ATAMALAR KONUSU

Şuan görevde bulunan hükümetin geçici olarak görevde bulunduğunu belirten Gök, çok önemli kararları alacak bir pozisyon içinde olmadığını söyledi. Gök, "İktidardan düşmüş olan AKP hükümeti, istifası kabul edildiği süreçten bu güne kadar çıkarttığı kararnamelerle 663 üst düzey atamayı gerçekleştirmiştir. Bunların içinde kaymakamlar, elçiler, devletin bütün bakanlıklarının kadrolarına doldurulan atamalar vardır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Levent Gök Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

:

hala yüzsüzce konuşuyorlar! ''m. kemalin askerleriyiz'' diye çığrışan chp''lilere ''it sürüsü'' diyen, atatürk heykeli parçalayan, bayrak yakan pkk barajı geçti diye, pilav dağıtıp şenlik yapan, g. başkanı ''seçim sonuçlarından çok memnunum, pkk barajı aştı'' diye sevindirik olan, milletvekili ''ailece pkk''ya oy verdik'' diyen vs vs her ilkesizliği yapan, çıkar uğruna namus olan oyunu, atasını, şehitleri satan chp''ye yazıklar olsun! oyunu, atasını, ilkelerini satanlar kendilerini de satar vatan

2
1
yanıtYanıtla
yiğit:

hdp ye barajı geçmesi için her türlü desteği veren halk tv cumhuriyet gazatesinden pkk propagandası yapan uniter devlet yapısını değil artık federasyonculuğu savunan dizayn edilmiş bir parti mhp yi eleştiryor. . dinime söven müslüman olsa

2
1
yanıtYanıtla
.:

PÜSKEVİTÇİLER İLK SEÇİMDE TOKADI YER MERAK ETME 8. 9 İLE BARAJ ALTI OLUR

1
1
yanıtYanıtla
YAZIK YA:

Zavallı Chp Meclis Başkanlığı koltuğunun acısı hala çıkmamış anlaşılan :)

1
1
yanıtYanıtla
kuzeyli:

hdpli ahmet türkle el sıkışan vekil zamlarını hdpyle birlikte oylayan iç güvenlik yasasını hdpyle onaylayan bahçeli başka şimdiki bahçeli başkamı sanki olmuş bukalemun.

1
1
yanıtYanıtla
kuzeyli:

Mhp cb gösterdiği adayı sçmeyiz dedi ms bakanına mecliste sıvışma bakanısın dedi sonunda aynı bakanı mb seçti bu ne diyet ne perhiz bahçelinin aklı karışmış bunama başlamış.

1
1
yanıtYanıtla
:

NE YANİ; AÇIKÇA -SIRF ÇIKAR UĞRUNA- PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPAN, ÇIKARI İÇİN ATASINI, NAMUS OLAN OYLARINI, ŞEHİTLERİ SATAN CHP İLE İŞBİRLİĞİ Mİ YAPSAYDI?! G. BAŞKAN YARDIMCINIZ AİLECE OYLARINI PKK''YA VERDİĞİNİ SÖYLEDİ, TEŞKİLATINIZ PKK BARAJI AŞTI DİYE PİLAV DAĞITIP ŞENLİK YAPTI, G. MÜDÜRÜNÜZ KEMALL -OYLARINIZ DÜŞMESİNE RAĞMEN- ''SONUÇLARDAN MEMNUNUM'' DİYE GÖBEK ATTI, Ş. PAVEY DEMİRTAŞ''A SIRITARAK ''BİRLİKTE İYİ SİLKELEDİK'' DİYE İŞBİRLİĞİNİZİ BEYAN ETTİ, VS VS. . . UTANIN DA SUSUN!

1
1
yanıtYanıtla
:

hala yüzsüzce konuşuyorlar! ''m. kemalin askerleriyiz'' diye çığrışan chp''lilere ''it sürüsü'' diyen, atatürk heykeli parçalayan, bayrak yakan pkk barajı geçti diye, pilav dağıtıp şenlik yapan, g. başkanı ''seçim sonuçlarından çok memnunum, pkk barajı aştı'' diye sevindirik olan, milletvekili ''ailece pkk''ya oy verdik'' diyen vs her ilkesizliği yapan, çıkar uğruna namus olan oyunu, atasını, şehitleri satan chp''ye yazıklar olsun! oyunu, atasını, ilkelerini satanlar kendilerini de satar vatanı

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title