Haberler

CHP'den "Mahir Çetin" Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ırkçı saldırı veya tacizlere maruz kalan yurttaşların başvurabileceği özel bir birimin oluşturulup oluşturulmayacağını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ırkçı saldırı veya tacizlere maruz kalan yurttaşların başvurabileceği özel bir birimin oluşturulup oluşturulmayacağını sordu.

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "3 Eylül 2014 tarihinde Antalya'nın Kaş İlçesi'nde iddiaya göre arkadaşıyla Kürtçe konuştuğu için yirmi kişilik bir grubun saldırısına uğrayan 20 yaşındaki Mahir Çetin, aldığı darbeler sonucu hayatını kaybetmiştir" dedi.

Mahir Çetin ve arkadaşına saldıran grubun yirmi kişiden oluştuğu halde neden sadece 7 kişinin gözaltına alındığını, 6 kişinin serbest bırakılma gerekçesini öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Olayın yaşandığı bölgenin kamera kayıtları incelenmiş midir ve sorumlular tespit edilmiş midir?

Halen aranmakta olan zanlı bulunmakta mıdır? Soruşturma ne aşamadadır?

Kaş gibi küçük bir ilçede bir linç yaşandığı halde kolluk güçleri neden olaya zamanında müdahale etmemişlerdir? Kolluk güçleri olay mahalline, olaydan ne kadar süre sonra intikal etmişlerdir?

Olaydan sonra tutuklanan Mehmet Ali Çakmak, ifadesinde diğer saldırganlar hakkında bilgi vermiş midir? Vermişse, diğer saldırganların yakalanması için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

Söz konusu ırkçı saldırgan gruptan sadece bir kişi tutuklanarak, olayın diğer failleri korunmaya mı çalışılmaktadır? Mahkemeye, cinayetle ilgili tüm deliller sunulmuş mudur?

Irkçı saldırı veya tacizlere maruz kalan yurttaşların başvurabileceği özel bir birim oluşturulacak mıdır?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Ali Çakmak Efkan Ala Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title