Haberler

CHP'den İstifa Eden Tartan, DSP'den Aday Oldu

Güncelleme:

CHP'den aday gösterilmemesinin ardından partiden istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, aynı görev için DSP'den aday oldu.

CHP'den aday gösterilmemesinin ardından partiden istifa eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, aynı görev için DSP'den adaylığını açıkladı.

Tartan, İzmir merkezli olarak internet üzerinden yayın yapan Ben TV'de katıldığı "Üç Gazeteci Bir Konuk" programında, siyasi hayatında iki yuvaya sahip olduğunu ifade ederek, bunlardan birinin Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi, diğerinin de Türkiye'de sosyal demokrasiyi ilk defa iktidara getiren Bülent Ecevit'in DSP'si olduğunu belirtti.

DSP'den daha önce iki dönem milletvekili olarak İzmir'i temsil ettiğini hatırlatan Tartan, yeni dönemde DSP'den Konak Belediye Başkan adayı olduğunu bildirdi.

"CHP ve Türkiye yeniden dizayn ediliyor"

Tartan, DSP'den Konak Belediye Başkanlığına aday olma nedenlerine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye ve CHP'nin yeniden dizayn edildiğini, rant ve mafyanın, geleceği karanlığa sürüklediğini ileri sürerek, DSP'den adaylığının bölünmeyi durdurarak insanları aklıselimde birleştireceğini savundu.

CHP içinde aklıselim olanların bu durumu algılayacağını ifade eden Tartan, şunları kaydetti:

"CHP'ye küs değilim. 1979'da partinin kurucuları arasındayım, gençlik kolları başkanıyım, 21 ilçenin kurucusuyum. Peki amaç neydi, solu birleştirmek ama şimdi bir yalan rüzgarı içinde farklı bir tablo meydana getiriliyor. Başka yere bakarken Atatürk elden gidiyor. Türkiye ve CHP yeniden dizayn ediliyor. Ben İzmirlinin hakkına sahip çıkıyorum. Cumhuriyetle yaşıt, Atatürk'ün kurduğu bir partiyi kullanmak isteyenlere ben pabuç bırakmam."

"En az yüzde 65 oy alacağım"

Tartan, 30 Mart'ta yapılacak seçimlere arkasında yüzde 70 seçmen desteği ile gittiğini ve İzmir'de birleştirici güç olacağını savunarak, şunları söyledi:

"Aday oluyorum çünkü buradaki vatandaşın hakkını hukukunu savunmak zorundayım. Burada bölünme yok, birleşme var. Ben seçime girmediğim zaman, Konak bir kayıp içine girecek çünkü insanlar oy veremeyecek. İçimizdeki Atatürk sevgisi, cumhuriyet değerleriyle yola çıkıyoruz. Bölen, kaybeden olmamak gerekiyor. Biz kaybedenler değil, kazananlar kulübünde olalım. Halk karar vermiş, yüzde 65-70 gibi bir oran söz konusu. Ben olmazsam İzmir gerçekten bölünecek. Ben, İzmir'in kalbi Konak'ta, Atatürk düşmanlarına karşı bir güvence olarak çıktım. En az yüzde 65 civarı bir oy alacağımı düşünüyorum. Şimdiden kim ne kadar arsa alacak, kim nereyi kapatacak bunların hesabı yapılıyor. Ben yurttaşlarımı uyarmak zorundayım, bu benim görevim. Siyasetçiler seçimi, devlet adamları geleceği düşünür, ben geleceği düşünüyorum. Bölmüyorum, birleştiriyorum. Hep cumhuriyet, hep hizmet, hep Atatürk." - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Hakan Tartan Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title