Haberler

CHP'den İnsan Kaçakçılığını Önlemek İçin Kanun Tasarısı

Güncelleme:

CHP'li İhsan Kalkavan, son günlerde yaşanan facialarla gündeme gelen insan kaçakçılığı ile ilgili 5237 sayılı kanununda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi.

Chp Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, son günlerde yaşanan facialarla gündeme gelen insan kaçakçılığı ile ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi.

CHP'li Milletvekili İhsan Kalkavan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde 5237 sayılı TCK'da yapılacak değişiklikle, suçun birden fazla kişinin ölümüne sebep olması halinde, verilecek cezalar zararın ağırlığına göre yarısından üçte ikisine kadar arttırılmasını istedi.

CHP'li Kalkavan, teklife gerekçe olarak Türkiye'nin coğrafi konumunu göstererek "Ortadoğu, Asya ve Afrika'dan Avrupa ülkelerine geçiş yapmak isteyen çok sayıda yabancı uyruklu kişi ya da kişiler Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulmakta ve yine yasadışı yollarla sınır dışına çıkarılmaktadır. Kaçakçılıkla mücadele hususunda bazı Uluslararası Sözleşmeler imzalamış olan Türkiye, insan kaçakçıları ve aracılarına uygulanacak cezai yaptırım konusunda iç hukukta daha etkili olmalıdır. Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılması, gerekli cezai yaptırımların arttırılması ve düzenlenmesi için önemlidir ve bu suçun işlenmesinin önüne geçmek için gereklidir" ifadelerini kullandı.

İhsan Kalkavan'ın 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi şu şekilde:

"MADDE 1 - 26/9/2004 tarihli 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 79. Maddesi'ne aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

'(5) Bu suçun birden fazla kişinin ölümüne sebep olması halinde, verilecek cezalar zararın ağırlığına göre yarısından üçte ikisine kadar arttırılır'

MADDE 2 - 26/9/2004 tarihli 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 79. Maddesi'ne aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

'(6) Birden fazla ölüme sebep olması halinde söz konusu suçun işlendiği hava, kara ve deniz vasıtalarının sahibi ya da sicilde kayıtlı olduğu kişi veya kişilerin cezaları yarısı oranında arttırılır.'

MADDE 3 - Bu madde yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet İhsan Kalkavan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title