Haberler

CHP'den İçişleri Bakanlığı Kararına Tepki

Güncelleme:

CHP Batman milletvekili aday Mansur Obut, Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin uzaklaştırılma kararına teki gösterdi.

CHP Milletvekili Adayı Obut "İçişlerinin Keyfi Kararı Hukuka Darbedir"

CHP Batman 1. Sıra Milletvekili Adayı Mansur Obut, Batman Belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin görevden alınmalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Ne yapılmaya çalışıyor anlayan var mı acaba diyen, CHP Batman 1. Sıra Milletvekili Adayı Mansur Obut; "Batman Belediye Başkanı Sayın Sabri Özdemir ve seçilmiş 18 belediye meclis üyesinin iç işleri bakanının keyfi kararıyla görevden alınması, demokrasiye ve hukuka darbedir. Barışa ve huzura hizmet etmeyen bir karardır. Ortada sabit bir mahkeme kararı olmadan seçilmişlerin görevden alınması halkın demokrasiye olan inancını zayıflatmaktan başka bir işe yaramayacağı artık görülmelidir. Hukuk karşısında suçu sabit görülmedikçe kimse suçlanamaz, halk tarafından seçilmişler böyle bir şekilde görevden alınamaz, bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu yapılanların akılla mantıkla izahı mümkün değil. Birçok kesim tarafından istifası beklenen bakanın seçilmişleri şayet sabit bir suç ve kanıt olmadan görevden alıyorsa bu vahim bir durumdur" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

İçişleri Bakanlığı Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Kurt:

Wenig suatinda korkarim

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title