Haberler

Chp'den Hükümete Çydd Tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye Bakanına "Bu ülkenin aydınlık ve çağdaş insanlarını taciz etmek yerine asıl işinizi yapın" diye seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye Bakanına "Bu ülkenin aydınlık ve çağdaş insanlarını taciz etmek yerine asıl işinizi yapın" diye seslendi.

Akkaya yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) yönelik cadı avı başlattığını ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca ÇYDD gönüllülerinin "kaçak işçi" olarak tanımlanıp, derneğe ceza kesildiğini, derneğe bağış yapanların da vergi müfettişleri tarafından taciz edildiğini belirten Akkaya şöyle devam etti:

"Çalışma Bakanına ve Maliye Bakanına sesleniyoruz; bu ülkenin aydınlık ve çağdaş insanlarını taciz etmek yerine asıl işinizi yapın. ÇYDD yöneticilerini yıldırma, taciz etme yerine bu ülkede asgari ücretin altında ücretle çalıştırılan yüz binlerce işçinin sorunlarını çözün, kayıt dışı işçi çalıştıranları tespit edin, bu ülkede çalıştırılan yabancı kaçak işçileri tespit edin, yıllardır yapmadığınız iş yeri denetimlerini yaparak iş kazalarını önleyin, 11 yıllık süreçte 14 bin işçinin yaşamını kaybetmesine rağmen halen alınmayan önlemleri kontrol edin, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın yükümlülüklerini yerine getirmeyenleri tespit edin, kamu iş yerlerinde çalışan ve yargı kararlarına rağmen Maliye Bakanlığı yetkililerince işe başlatılmayan taşeron işçilerin sorununu çözün.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise bir vergi müfettişi insanlara "Neden bağış yaptın?' sorusunu soramaz, sormamalıdır. Buradan Çalışma Bakanına şu soruyu sormak gerekiyor; 89 bin 394 derneğin faaliyet gösterdiği Türkiye'de, ÇYDD dışında kaç tane dernek SGK tarafından böyle bir denetime tabi tutulmuş ve kaç tanesine kaçak işçi çalıştırmaktan dolayı ceza kesilmiştir? Çıksın açıklasınlar."

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Yakup Akkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title