Haberler

CHP'den Engellilere Destek

Engelli vatandaşların en büyük problemlerinden biri olarak nitelendirilen ulaşım sorunun çözümlenmesi için Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) ve CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı bir araya geldi.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Sarızeybek Tesisleri'nde CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer ve CHP Kadın Kolları yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, ilçede faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, çok sayıda partili, BOED'in engelli üyeleri ve vatandaşlar katıldı. CHP'li kadınların evlerinden getirdikleri yiyecekler ve kahvaltı malzemeleriyle gerçekleşen organizasyona başta partililer olmak üzere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 500 kişinin 5'er lira ödeme yaparak katıldıkları kahvaltıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, BOED tarafından sürdürülen kampanyaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Gençer, "İşte birlik ve beraberliğin getirdiği güzellik şu anda burada. Bu kahvaltıdan elde edilecek gelir engelli kardeşlerimizin en büyük sorunu olan ulaşım sıkıntısını çözümlemek üzere liftli araç alımına gidecek. Onlarla beraber olduğumuzu hissettirmek aslında her şeyden daha önemli. Onlara maddi desteğin verilmesinin dışında, onlarla beraber olmak, böylesi sevgi dolu sıcak bir ortamda onlarla birlikte olmak bence her şeyin üstündedir" diye konuştu.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer ise, BOED'in satın alabilmek için yoğun uğraş verdiği kampanyanın sona ermek üzere olduğunu ve bu yüzden de düzenlene yardım kampanyasının mutlu sona ulaşması için az bir zaman ve az bir parasal meblağa ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz'da, her şeyden önce oldukça kalabalık geçen kahvaltılı destekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Artık oldukça yıpranmış ve eskimiş olan aracımızın yerine yeni bir asansörlü engelli aracı satın alarak, engellilerimizin hizmetine sokmak istedik. Bu kapsamda başlattığımı yardım kampanyasında duyarlı halkımızdan 45 bin 780 lira para topladık. İkinci el olarak satın alacağımız aracımız için başlattığımız yardım kampanyamız 8 Aralık'ta sona eriyor. Bizim bu süre içerisinde yasa gereği bu parayı toplamış olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Partisi Rahmi Gençer Asım Sürer Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title