Haberler

CHP'den Enerji Bakanı Yıldız'a "Kedi" Mektubu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bir mektup gönderdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bir mektup gönderdi. Ağbaba mektubunda, 30 Mart 2014 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde özellikle büyük illerde elektrik kesintileri yaşandığını, bu kesintilerin seçim güvenliği hususunda kamuoyunda birçok şüphe yarattığını ifade etti. Kasıtlı yapılıp yapılmadığı tartışmalarıyla seçime gölge düşüren bu kesintiler sebebiyle Bakanlığın da zan altında bırakıldığını belirten Ağbaba, "Bu şüphelere ilişkin tarafınızca yapılan açıklamada ise "trafolara kedilerin girdiği ve kısa devreye neden oldukları' ifade edilmiştir. Yine açıklamanızda, kedilerin 3,5-4 metre atlayabildikleri için trafoya girebildiklerini belirtmiştiniz. Bu noktada, yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde trafo merkezlerinin etrafındaki koruma duvarları veya çitler 4 metrenin üzerine çıkartılırsa trafolara kedilerin girmesi mümkün olmayacağı anlaşılmaktadır. Bu amaçla, 30 Mart tarihinden bugüne kadar Bakanlığınızın yürütmüş olduğu herhangi bir altyapı çalışmasının olup olmadığı kamuoyunca merak edilmektedir" dedi.

-"HAYVANLAR DIŞINDA TANIMLANAMAYAN OBJELER"-

Bakan Yıldız tarafından, 1 milyon 100 bin kilometrelik atmosfere açık bir işletme olarak tanımlanan enerji üretim ve dağıtım alanları içerisinde, özellikle seçim akşamı ortaya çıkabilecek sorunlara yönelik bir kriz masasının oluşturulmasının doğru olacağını belirten Ağbaba, şöyle devam etti:

"Böyle bir kriz merkezinde, özellikle trafolarda "kısa devreye neden olabilecek' kedi ve benzeri hayvanlar için bir ekip oluşturulmasının da faydalı olacağını düşünüyoruz. Kuşkusuz bu ekibin trafo etrafında seçim sonuçlanana değin tutacağı nöbet, bu tür olayların ortaya çıkmasını engelleyecektir. Diğer taraftan, bu uygulamanın ismi cismi belirlenebilen hayvanlar dışında "tanımlanamayan obje/canlı ve diğer unsurlara' ilişkin de olumlu bir adım olacağını düşünüyoruz.

Sonuç olarak, halkımız ilk defa doğrudan kendi Cumhurbaşkanını seçeceği için, ülke demokrasimiz açısından önemli hale gelen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yukarıda sayılan sorun ve çözüm önerileri ile ilgili görüşleriniz merak edilmektedir."

Ağbaba, konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi de verdi. Ağbaba, Bakan Yıldız'a cumhurbaşkanlığı seçimleri için, trafo merkezleri, elektrik kesintileri ve aksaklığa neden olabilecek "tanımlanamayan obje/canlı ve diğer unsurlara" karşı önlem alınıp alınmadığını sordu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Taner Yıldız Veli Ağbaba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title