Haberler

CHP'den Eğitim-Sen'e Ziyaret - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarına ilişkin, "Olan garibana, kimsesizlere oluyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarına ilişkin, "Olan garibana, kimsesizlere oluyor. Mutlaka bu soruşturmalar genişletilmeli ve siyasetin içine kadar götürülmelidir. Siyasette ilişkili kim varsa bunlar ortaya çıkarılmalıdır." dedi.

CHP milletvekillerinden oluşan heyet Eğitim Sen-i ziyaret etti. Eğitim Sen Genel Merkezindeki ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, milletvekilleri Necati Yılmaz, Ünal Demirtaş, Yıldırım Kaya, Şenal Sarıhan ile Murat Emir ve sendika yetkilileri hazır bulundu.

Ağbaba, geçmişteki gibi bugün de hukuku savunmaya devam edeceklerini ve Eğitim- Sen ile mağdurların yanında olacaklarını belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşse Meclis'in kapatılacağını, darbeyi yapan anlayışa karşı olanların sindirilmeye çalışacağını ifade eden Ağbaba, bugün de Meclis'in KHK'larla kapatıldığını ve darbecilerin silahla yapamadıklarını hükümetin KHK'larla ve laik eğitimi savunan Eğitim Sen'li öğretmenleri görevden alarak yapmaya çalıştığını ileri sürdü. Ağbaba, hükümetin darbecilere karşı durmak için laik eğitim sistemini savunması gerektiğini dile getirdi.

Ağbaba, darbe girişiminin nedeninin eğitimin tamamen bir cemaatin kontrolüne temsil edilmesi olduğunu, şimdi de eğitimin başka cemaatlere teslim edilmeye çalışıldığını savundu.

672 sayılı KHK'nın OHAL'e aykırı olduğunu iddia eden Ağbaba, atılan öğretmenlerin terörle ilişkisinin bulunması halinde zaten şimdiye kadar haklarında soruşturma açılacağını, böyle bir şeyin bulunmadığını, terörle bağlantıdan dolayı atılamayacağı bilindiği için bu kişilerin KHK ile atıldığını bildirdi.

CHP'ye günlük 500 kişinin geldiğini, çocuğu dershaneye giden babanın, kaynanası cemaatle ilişkili iddiasıyla damadın, komşusuyla internetini paylaşan memurun işten atıldığını ileri süren Ağbaba, "Olan garibana, kimsesizlere oluyor. Mutlaka bu soruşturmalar genişletilmeli ve siyasetin içine kadar götürülmelidir. Siyasette ilişkili kim varsa bunlar ortaya çıkarılmalıdır. AKP kendiyle ilişkili olabileceğini bildiği için bu işe çok girmek istemiyor." dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, talepleri üzerine CHP'li milletvekillerinin geldiğini belirterek, darbelere karşı olduklarını, her darbe döneminde mağdur edildiklerini ifade etti. Karaca, 15 Temmuz sonrasında hiçbir ilgileri yokken üyelerinin hedef haline getirildiğini ileri sürdü.

672 sayılı KHK'yla açığa alınan 11 bin 301 öğretmenin 9 bin 800'ünün üyeleri olduğu aktaran Karaca, üyelerinin FETÖ'yle, darbeyle ve darbe süreciyle ilişkisi bulunmadığını savundu.

Karaca, eğitimde bazı olumsuzlukların yaşandığını dile getirerek, kamuoyunda açığa alma ve ihraçlarla ilgili MEB'de soruşturma, değerlendirme sürecinin tamamlandığı ama değerlendirmelerin İçişleri Bakanlığına aktarıldığı gibi bir izlenim oluştuğunu belirtti.

Şimdi İçişleri Bakanlığının sürecinin beklenileceğine işaret eden Karaca, okulların birinci yarı yıl sonuna kadar öğretmensiz kalacağını ve mağduriyetlerin uzayacağını ifade etti.

Bakanlıkların birbirine "topu atmamasını" ve MEB ile hükümetin mağduriyetleri bir an önce gidermesini isteyen Karaca, CHP'den de destek beklediklerini söyledi.

Karaca, üyelerinin FETÖ, PKK veya başka bir terör örgütüyle ilişkilendirilmesinin algı operasyonu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ünal Demirtaş Necati Yılmaz Veli Ağbaba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title