Haberler

CHP'den Cezaevinde Kalan Çocuklar İçin Teklif

Güncelleme:

CHP, cezaevlerinde bulunan annelerin yanında kalan çocuklar ile tutuklu ve hükümlü bulunan çocuklardan yiyecek bedeli alınmaması için kanun teklifi hazırladı.

CHP, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan annelerin yanında kalan çocuklar ile tutuklu ve hükümlü bulunan çocuklardan yiyecek bedeli alınmaması için kanun teklifi hazırladı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Başkanlığına Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini sundu.

-ÇOCUKLARDAN YİYECEK BEDELİ ALINMASIN-

Teklife göre; cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan annelerin yanında kalan çocuklar ile cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan çocuklar hariç olmak üzere her mahkum cezaevinde bulunduğu müddetçe yiyecek bedelini ödemeğe mecbur olacak.

Teklifin gerekçesinde, ceza infaz kurumlarında tutuklu ve hükümlülere verilen yemeklerin bedellerinin 1934 tarihli kanun çerçevesinde çocuklara da ödetildiğine işaret edilerek şöyle denildi:

"Cezaevlerinde annelerin yanında kalan çocukların beslenmesine ait iaşe bedelleri annelerden alınmakta veya daha sonra tahsil edilmektedir. Bedel ödeyemeyen anne gerekli gıdayı alamamakta veya kısıtlı almaktadır."

Çocukların beslenmelerinin yetişkinlere göre daha önemli olduğu belirtilen gerekçede şu ifadelere yer verildi:

"Beslenmedeki eksiklikler ve hatalar gelişimlerini bozmakta gelecekte telafisi mümkün olmayan bozukluklara sebep olmaktadır. Annelerinin yanında kalmak zorunda olan çocuklar ve korunamadığı için suça itilmiş çocuklar toplumun hatalarının bedelini ödemek zorunda bırakılmaktadır.

Türkiye suça itilmiş çocuklarını ve çevrelerini eğiterek topluma kazandırmalıdır. Bunun için çocuk cezaevlerini kapatmalıdır. Bu şartlar sağlanana kadar geçecek sürede ve daha sonra sorumluluğu altındaki tüm çocukların yemek bedellerini kendilerinden veya ailelerinden almamalıdır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Aytuğ Atıcı Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title