Haberler

CHP'den Bilecik Milli Eğitim Müdürleri Hakkında 'Evet' Suç Duyurusu

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Teşkilatı, Bilecik Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Bilecik İl Teşkilatı, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik'in okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma grubunda "Son Savaş" adlı yazısı üzerine evet hakkında propaganda yaptıkları gerekçesiyle Bilecik Adalet Sarayı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk ve partililer destek verdi.

Suç duyurusunda bulunulmasının ardından açıklama yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, "Elbette vatandaşımız 16 Nisan günü sandığa gidecek evet veya hayır tercihinde bulunacaktır. Biz neden evet diyeni asla sorgulamıyoruz, neden hayır diyeni asla sorgulamıyoruz, biz hayır diyenleri veya evet diyenleri başta bölücülük ile, namussuzlukla ve halkımızı kin ve nefrete yöneltecek şekilde açıklama yapanlara böyle bir suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunun içeriği ile ilgili kamuoyunda yeterince bilgi ve belge mevcuttur. Artık savcılığa intikal etmiştir savcılık aşamasında çok daha detaylı bilgi vermenin doğru olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Kamu görevlilerinin Bilecik halkını kin, nefret ve bölücülük söylemleri ile birbirine düşürmesini asla kabul etmeyiz"

1Tüzün, "Kamuda görev yapmaya gelenlerin Bilecik halkını kin, nefret ve bölücülük söylemleri ile birbirine düşürmesinin asla ama asla kabul edemeyiz. Bu doğrultuda bu suçu işleyenlerin bizler Cumhuriyet Halk Partisi İl teşkilatı olarak Cumhuriyet Savcısına intikal ettirdik bundan böyle görev savcılıkta, bundan böyle görev Bakanlıkta, bundan böyle görev Valiliktedir" dedi.

"Kazananın milletimiz olması, kazananın Türkiye olmasını umut ediyorum"

CHP Bilecik Milletvekili Tüzün açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Aracılığınız ile Sayın Valimiz de bu noktadaki süreç ile ilgili düşüncelerini biliyoruz. Bu noktadaki soruşturma çalışmalarının Bakanlık düzeyinde soruşturma çalışmalarının da yapılacağını umut ediyoruz ve bu 16 Nisan sürecinde kim hangi şekilde tercih kullanırsa kullansın ister evet tercihi kullansın, ister hayır tercihi kullansın kazananın milletimiz olması, kazananın Türkiye olmasını umut ediyorum."

"İntikal etmiş bir olayla ilgili çok detaylı konuşmam çok şık olmayacak"

Tüzün'ün açıklamasının ardından bir açıklama yapan CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ise "İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halis Çelik ile ilgili suç duyurusunda bulunduk ve dosyamızı savcılığa intikal ettirdik. Suç delilleri ile birlikte. Bu nedenle gergin intikal etmiş bir olayla ilgili çok detaylı konuşmam çok şık olmayacak. Ama şunun da bilinmesinin isterim özellikle kamu görevi yapan insanların hele hele bunlar çocuklarımızı teslim ettiğimiz bir eğitimcinin toplumu kin ve nefrete yönelik kışkırtmaları affedilir bir davranış olmadığını hepiniz gayet iyi bilmektesiniz ve bu yerel medyamız da yer aldıktan sonra ulusal medyamızda geniş bir yankı oluşturdu" ifadelerini kullandı.

"İlimizin eğitimi ile ilgili kararlar alma noktasında çalışsınlar, çabalasınlar"

Bu olayın özellikle Bilecik kamuoyunda büyük bir etki oluşturduğunu belirten Yaşar, "Çünkü çocuklarımızı teslim ettiğimiz şahsiyetlerin önce şunu çok iyi bilmeleri gerekir, bir eğitimci olarak da aynı zaman da ben bir eğitimci olarak da kendilerinden şunu beklerdim isterdim ki bu eğitimcilerimiz ilimizin eğitimi ile ilgili kararlar alma noktasında çalışsınlar, çabalasınlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Yaşar Tüzün Bozüyük Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title