Haberler

CHP'den AK Parti'ye Belediyecilik Göndermesi

AK Parti İzmir İl Başkanlığından, İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ve metro gibi konularda yapılan eleştirilere cevap veren CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel siyaset-çıkar ilişkisini gündeme getirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığından, İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ve metro gibi konularda yapılan eleştirilere cevap veren CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel siyaset-çıkar ilişkisini gündeme getirdi. AK Parti'nin medyadan sorumlu il başkan yardımcısı Aziz Demir'e tavsiyelerde bulunan Erel, "Siyasete yalın ayakla girip daha sonra zenginleşenler, kamu kurumlarından ihaleler alarak köşeyi dönenler, politikayı kent ve toplum çıkarı yerine kendi çıkarı için yapanlar, son model arabalarda keyif sürenler halkın kullandığı otobüs ve toplu ulaşım konusunda konuşamazlar" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda yaptığı hizmetlerden örnekler veren Erel, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde alımı yapılan 1300 otobüsle klimalı ve engelli dostu ulaşım dönemi başladı. Ulaşım konusunda nereden nereye gelindiğini bu kentteki engellilere sorun. 7 yılda taşınan engelli yolcu sayısı yüzde 130 arttı. Günde 1,5 milyon vatandaşımız toplu ulaşımı kullanıyor. Kentin toplam nüfusu ile kıyaslandığında böyle bir oran Türkiye'nin başka kentinde yok. Bunun nedeni İzmir'de toplu ulaşımın ucuz ve konforlu bir şekilde yapılmasıdır. Şu anda yaklaşık 140 orman köyüne otobüs hizmeti veriliyor" dedi. Erel, şunları söyledi:

"Eski sel görüntülerini, bulup sosyal medyada yayınlayan, demeçler veren bu AKP'li yöneticiler, AKP yönetimlerindeki büyük şehirlerde, insanlarımızın yağan yağmur sonrası alt geçitlerde boğulma tehlikesi atlattığı, cankurtaranlarla müdahale edildiği sıralarda nerelerdeydi. Arşivlerden eski otobüs fotoğrafları yayınlayarak İzmirliyi kandıramazlar. İzmir'de 5 yaş ortalaması ile Türkiye'nin en genç ve Avrupa Birliği standartlarını da aşan bir otobüs filosu var. İdare ettiği kentlerde ulaşım hizmetini taşeronlaştıran AKP, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin halktan yana duruşunu idrak bile edemiyor. Ulaşımda Türkiye'ye örnek olan 90 dakika aktarmalı ulaşım sistemine ve bu sure içinde sınırsız sayıda biniş imkanına sahip olan İzmirliler ulaşım hizmetinden Ankara ve İstanbul'a göre çok daha ucuza yararlanmaktadır. ESHOT'un otobüs alımları hala devam ediyor. Son olarak 100 adet engelli kullanımına uygun körüklü otobüs alımı yapıldı. Yılbaşından sonra onlar da teslim alınacak. Deniz ulaşımını yaygınlaştırmak için alımı yapılan 15 adet geminin üretimi sürüyor. Yılbaşında ilk gemi geliyor."

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro ve raylı sistemde önemli çalışmalar yaptığını belirten Erel, 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Hattı'na yapılan yatırımların miktarının eleştirenlerin aklına gelemeyecek rakamlar olduğunu söyledi. Erel, "Proje, bir yanda Torbalı'ya diğer yanda Bergama'ya kadar uzayacak. Çalışmalar reklam yapılmadan sürüyor. Çünkü belediye iş yapıyor. İzmir'deki metro rakamları ile İstanbul ve Ankara'nın metro rakamlarını ortaya koyduğunuzda her şey ortaya çıkar. Ankara'da vagon hariç 90 milyon TL, İstanbul'da vagon dahil 141 milyon TL olan 1 kilometre metro maliyeti, İzmir'de vagon dahil 56 milyon TL'dir. İstanbul'da 4, Ankara'da 3 metro hattı yapımını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlenirken, İzmir'de hiçbir metro hattına katkı koymamaktadır. AKP'li belediyelerin olduğu yerler ödüllendirilirken CHP'li yerel yönetimler cezalandırma yoluna gidilmiştir. Yasal hak olan maliyet artışını Bakanlar Kurulu'nun gündemine aylarca getirmeyen hükümet çifte standart uygulamaktadır. Yerel seçim öncesinde belediyelere vurarak puan kazanmak isteyen AKP zihniyeti İzmir'de gereken cevabı alacaktır. Bu zamana kadar kentin projelerinin önüne Ankara'da set çeken, belediyelerde yağmur gibi soruşturma açan, müfettişleri ardı ardına gönderen anlayış 2014'ün Mart ayında boyunun ölçüsünü alacaktır. İzmirlilerin artık değişimin ateşini yakmak için sabırsızlandığını" dile getirenler hem rüyadan uyanacak hem de hayal dünyasında yaşadıklarının farkına varacaklardır. Seçim öncesi kamuoyuna pompalanan ütopik düşünceleri adeta bir balon gibi patlayacaktır." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barış Erel Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title