Haberler

CHP'deki "Olağanüstü Kurultay" Tartışmaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 'olağanüstü kurultay' tartışmalarına ilişkin, "İl ve ilçe kongrelerimiz bitecek, ocak ayı içinde olağan kurultayı gerçekleştireceğiz.

MEHMET TOSUN - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 'olağanüstü kurultay' tartışmalarına ilişkin, "İl ve ilçe kongrelerimiz bitecek, ocak ayı içinde olağan kurultayı gerçekleştireceğiz. Gündemimizde olağanüstü kurultay yok, olağan kurultay takvimi işliyor" dedi.

Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçiminin ardından, 16 Haziran'da yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında olağan kongre takvimini başlattıklarını hatırlattı.

Bu kongre takvimine, 1 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle ara verdiklerini belirten Bingöl, seçimin ardından tüzüğe ve yönetmeliklere uygun olarak kongre sürecinin devam ettiğini söyledi.

Bingöl, 150'ye yakın ilçe ve 12 ilde kongrelerin tamamlandığını ifade ederek, şu ana kadar yapılan işlemlerde, çok küçük birkaç itiraz ve ufak tefek olumsuzluklar dışında, herhangi bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Kongre sürecinin sağlıklı bir şekilde işlediğini vurgulayan Bingöl, şöyle devam etti:

"Bu kongrelerde, delege seçimlerinde ciddi bir olumsuzluğun bulunduğuna dair bir başvuru yok. Zaman zaman bazı ilçelerden mahalle temsilcisi seçimleriyle ilgili, 'köylerde sandık kurulmadığına' yönelik şikayetler var. Biz buna süratle dönüp, ilçe, il başkanlarımızı, yöneticilerimizi ikaz ediyoruz. Ama 970 ilçenin olduğu bir seçim sürecine baktığınızda, elbette on binlerce mahalle temsilcisinin seçildiği yerde bazı usul hatalarının, tüzüğe aykırı uygulamaların olması da doğal. Bunların süratle önüne geçmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar süreç son derece şeffaf işledi. Kurultay delegelerinin belirlenmesi noktasında hiçbir yönlendirme söz konusu değildir. 12 il kongremiz gerçekleşti, Genel Merkezden hiç kimsenin, kurultay delegelerinin belirlenmesi için il ve ilçe yönetimlerine bir baskısı olmamıştır."

Bingöl, herhangi bir yerde usulsüzlük veya yanlış varsa bunlara itiraz edilebileceğini belirterek, bir ilde itirazların olduğunu, bununla ilgili hukuki sürecin işlediğini söyledi.

"Delegeler gereğini yapar"

CHP içinden bazı kesimlerin yaptığı 'olağanüstü kurultay' çağrılarına da değinen Bingöl, "Olağan kurultay takvimini açıkladık. İl ve ilçe kongrelerimiz bitecek, ocak ayı içinde olağan kurultayı gerçekleştireceğiz. Gündemimizde olağanüstü kurultay yok, olağan kurultay takvimi işliyor" dedi.

CHP'nin "parti içi demokrasiye" önem veren bir parti olduğuna dikkati çeken Bingöl, parti üyesi herkesin, her göreve aday olma hakkının bulunduğuna işaret etti.

Bingöl, genel başkanlık için aday olmak isteyenleri saygıyla karşıladıklarını belirterek, "Adaylıklarla ilgili kararı verecek olan delegelerdir. Delegeler günü geldiğinde ilçe ve il kongrelerinde de kurultayda da tavırlarını ortaya koyup gereğini yaparlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Tekin Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title