Haberler

CHP Değerlendirme Toplantısındaki Tartışma

CHP Genel Merkezi tarafından 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirmek ve partinin tutumunu vatandaşlara anlatmak için görevlendirilen milletvekillerinin yer aldığı toplantıdaki tartışmanın, bir gazetecinin porovokatif tutumundan kaynaklandığı öne sürüldü.

CHP Genel Merkezi tarafından 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirmek ve partinin tutumunu vatandaşlara anlatmak için görevlendirilen milletvekillerinin yer aldığı toplantıdaki tartışmanın, bir gazetecinin porovokatif tutumundan kaynaklandığı öne sürüldü.

Karabük İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün CHP Genel Merkezi tarafından 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirmek ve partinin tutumunu vatandaşlara anlatmak için görevlendirilen milletvekillerinin basın toplantısında, Safranbolu Son Söz Gazetesi sahibi Dursun Doğan'ın sorularını milletvekilleri ve  İl Başkanı Dinçel tarafından cevap verildiği ve Doğan'nın soru sormak yerine CHP'ye yönelik ithamlarda bulunduğu savunuldu.

Tüm gazetecilerin oturduğu yerden soru sormasına karşın Doğan'nın yerinden kalkarak masanın önüne kadar geldiği ve ithamlarını sürdürdürdüğü iddia edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Doğan, 'CHP'nin HDP ile neden ortak hareket ettiği' suçlamasında bulunmuş ve 'Türkiye'de barış olup olmadığı' gibi garip sorular sormuştur. Gazeteci kimliğiyle toplantıya giren kişinin provokatif tutumuna karşın milletvekilleri ve İl Başkanı Erdoğan Dinçel'in sakinliğini ve olgunluğunu korudu. Gazeteci ile herhangi bir tartışmaya girilmemiştir. Toplantı salonunda bulunan basın mensupları Doğan'a tepki göstermiştir. Toplantı sonunda İl Başkanımız Dinçel, Doğan ile konuşmak istemiş. Ancak Doğan, kabul edilemez tavırlar sergileyerek, 'Ben soru soracağım siz de bana cevap vermek zorundasınız' diye bağırmaya başlamıştır. Bunun üzerine partililerle bir itiş kakış söz konusu olmuştur."

Gazetecilerin, haber kaynaklarına soru sorarken kişisel görüşlerini sorunun içinde belirtemeyeceği ve tarafsız olmaları zorunlu olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dursun Doğan, tüm bunlara riayet etmediği gibi milletvekillerine karşı kışkırtıcı bir tutum almış ve bu tutumunu toplantının ardından da sürdürmüştür. Partimizin basın toplantısını provoke eden bu şahsı, olayın oluşuna uygun olmayan ve partimizi suçlayıcı şekilde yayın yapan internet sitelerini kınıyoruz. Bu şahsın çirkin ve saldırgan tutumunu önlemeye yönelik son derece duyarlı ve tutarlı davranan sayın yerel basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Dün bir restoranda düzenlenen CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel, ilçe başkanları ve parti yönetimi katıldığı toplantıda Safranbolu Son Söz Gazetesi sahibi Dursun Doğan'ın, "HDP ile aynı çizgi de yürüyorsunuz, barış sürecine sürekli destek veriyorsunuz, hala barış sürecinden bahsediyorsunuz. Türkiye'de barışın olmadığını mı düşünüyorsunuz?" sorusunu sormuş ve yeniden soru sormak isteyen gazeteci ve Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel arasında yaşanan sözlü tartışma, arbedeye dönüşmüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Doğan Selina Doğan Safranbolu Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title