Haberler

CHP'de "Yerel Seçimlerde Kadın Aday Adayları Tanıtım Toplantısı"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Bundan sonra partide, sadece seçimden seçime iş yapmak için hatırlanan Kadın Kolları örgütlenmesi olmayacak. Bu değişecek"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, bundan sonra partisinde sadece seçimden seçime iş yapmak için hatırlanan Kadın Kolları örgütlenmesinin olmayacağını, bunun değişeceğini bildirdi.

Dokuzcan, partisinin Eskişehir İl Kadın Kolları tarafından Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yerel Seçimlerde Kadın Aday Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014'te gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin sürecin, kendileri için erken başladığını belirtti.

Seçimlere yönelik hazırlıklar kapsamında "CHP Kadın Kolları Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge" çalışmasıyla 3 ana amaç belirlediklerini anlatan Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Bunlardan birincisi, kendi örgütsel yapımız içerisinde daha verimli ve etkin bir Kadın Kolları oluşturmaktı ve bizzat özellikle il, ilçe hatta mahalleye giderek, Kadın Kollarımızın mevcut durumu üzerine bir çalışma yaptık. İkinci amacımız, yerel seçimlere giderken, yerelde toplumun her kesimindeki kadınla bir buluşma gerçekleştirmekti. Türkiye'nin her yerindeki farklı kadın gruplarıyla buluşma yaşadık. Amacımız kadınların, sırf kadın olmaktan kaynaklı sorunlarını bir araya getirip, çözüm noktalarını birlikte bulmaktı. Üçüncü, önemli amaç ise temsilde çok az olan yerel yönetimdeki kadın oranını yükseltmekti."

Daha çok kadın belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve İl Genel Meclisi üyeliğinde kadın gücünü görülür kılmak için ciddi adımlar attıklarını vurgulayan Dokuzcan, "Bundan sonra partide, sadece seçimden seçime iş yapmak için hatırlanan Kadın Kolları örgütlenmesi artık olmayacak. Bu değişecek. Bunun güçlenerek devam etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dokuzcan, tüm kadın aday adaylarının listesini CHP Kadın Kolları'nın internet sitesinde yayımladıklarını açıklayarak, ülkenin her yerinde benzer toplantılar yaptıklarını sözlerine ekledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ise toplumsal alanda her yerde kadın erkek eşitliğini savunduklarını dile getirerek, "Eşit temsil, seçme hakkı, aynı zamanda seçilme hakkını da istiyoruz. Seçilmek istiyoruz ama seçilmek isterken, seçilmek istediğimiz yerin hakkını da vermek kaydıyla" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Esma Zakire Altınel de kadın eli değen her şeyin güzel olduğunu ifade ederek, "Eğitimde, siyasette, yönetim kadrolarında, karar alma mekanizmalarında, yani hayatın her alanında eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek istiyoruz. Artık yönetilmek değil, yönetmek de istiyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Politika

Hilal Dokuzcan Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title