Haberler

CHP'de Taşeron İşçiler Kadroya Alındı, Yüzde 70 Zam Yapıldı

Güncelleme:

CHP ile Tez Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi dolayısıyla, CHP Genel Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 89 siyasi partinin bulunduğunu, ancak sendikası olan tek siyasi partinin CHP olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak" dedi. İmzalanan toplu sözleşme ile partide taşeron kalmazken 1.150 lira alan taşeron bir işçinin maaşı 2.400 liraya yükseldi.

TÜM TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SÖZÜ VERDİ

CHP'de işçilerin, yöneticilerin ve siyasetçilerin gönül birliği içinde çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle ben kamuda çalışan bütün taşeron işçisi kardeşlerime sesleniyorum: Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin iktidarında sizin sendikanız olacak ve siz taşeron işçisi olmayacaksınız. Hepiniz özgür, bağımsız, sendikalı ve kadrolu işçi olacaksınız. Toplu sözleşme hakkınız olacak. CHP'nin genel başkanı olarak söylüyorum, biz emekten, alın terinden, güzellikten, kazançtan yanayız. Herkesin kazanmasını, herkesin üretmesini, her evde huzur olmasını istiyoruz. Bunun yolu herkes çalışırken geleceğe umutla bakmalı, geleceğini 'yarın ne olacağım' diye bir kaygı üzerine kurmamalı. Geleceğini güven içinde inşa etmeli. Bunun yolu da taşeron işçiliği bitirmektir. Bu sözü, bu sözleşmeyi imzalarken veriyorum; inşallah CHP iktidarında taşeron işçi kavramı olmayacak, eğer bir kavram olacaksa uluslararası adı olan sendikalı hak arayan işçi kavramı olacaktır. Türkiye'ye yakışan da budur. CHP olarak biz, bu sözümüzün arkasında duracağız."

SÖZÜNÜN ALTINA İMZA ATTI

Kılıçdaroğlu, toplu iş sözleşmesini, taşeron işçilere verdiği sözün de sözleşmesi olacağını belirterek, imzaladı.

PASTA KESİLDİ

Daha sonra Kılıçdaroğlu, çalışanlarla toplu iş sözleşmesi pastasını kesti. CHP çalışanları, Kılıçdaroğlu'na çiçek takdim etti.

CHP'DE TAŞERON KALMADI

CHP Genel Merkezi'nin 137 çalışanının maaşlarına toplu sözleşme ile en düşük yüzde 10, en yüksek yüzde 70 ücret zammı yapıldı. Genel Merkez'de çalışan temizlik işçisi gibi 38 taşeron işçi kadroya alındı. CHP'de yüzde 70 olan en yüksek zam da taşeronluktan kadroya alınan bu işçilere yapıldı. Bu işçilerin bin 150 TL olan maaşları 2 bin 400 TL'ye yükseldi. Yüzde 10 ücret zammı, en az 300 TL'ye karşılık geliyor; yılda bir kere verilen sosyal yardım ise 610 TL'den 700 TL'ye yükseldi. Yılda 4 brüt maaş ikramiye ve bin 300 metreküp doğalgaz yardımı alacak olan çalışanlar, 20 TL'de günlük yemek yardımına kavuştu. CHP Genel Merkezi, çalışanlar için 900 TL evlenme yardımı yapmayı, bin 250 TL de doğum ve birinci derecede yakının vefatında ödemeyi kabul etti. (Rıza Özel/Hürriyet)

Kaynak: AA / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (193)

Beyhan bakici Mobil-IOS:

Yemezler anam simdiye kadar nerdeydin sov yapma

47
60
yanıtYanıtla
Aslan Mobil-IOS:

Hala gerizekalı insanlar oldukça iyiyapılanı alkışlamak yerine aptalca sitem ediyorlar.bu kafayla ancak Başkalarını alkışlar imrenir kendi Hakk'ını savunmazlar uyu makarna kömür???

51
18
yanıtYanıtla
atif:

!adamlar parayla milleti partide tutmaya calisiyor komedi

40
26
yanıtYanıtla
leyla:

allah uhafaza bunlar ülkeyi batırırlar. şişlide saltanat süren chp değilmidirki burda şov yapıyorlar. siz şovu şişlide yapın önce şaşkınlar.

23
41
yanıtYanıtla
timsah:

bir de imzalarken gülüyor. gerçekten komiksiniz. ya orası genel merkez. orada çalışanlar zaten chp üyelerinden kişiler. chp li olmayan orada çalışmaz ve çalıştırmazsınız. bu numaraları kimse yutmuyor. bir işyerinde taşeron çalıştırıldığını da sizin sayesinde öğrendik. sendikalıymışlar. gerçekten zavallısınız. işyerinde sgk sız çalıştırmak suçtur bilmiyormusunuz. ha sahi unutmuştum daha önceleri ssk genel müdürlüğü yaptın. ssk yı batırmış borç içinde bırakmıştın.

19
44
yanıtYanıtla
TÜRK HALKININ BEYNİ GİTMİŞ ARKADAŞ...!:

Adam iyi birşey yapsa kötü oluyor kötü yapsa yine kötü oluyor tayyip iyi birşey yapınca dünya lideri kötü birşey yaparsa vardır bir bildiği oluyor ben anlamıyorum insanları ya. Ne güzel işte örnek olur öncü olur asgari ücretli işçilere faydası olur diyen yok ya hayret edilecek birşey. . .

45
17
yanıtYanıtla
Dadaş:

Kemal sunal gibi

24
37
yanıtYanıtla
aykut 60mobilWeb@haberler.com:

Guzel yapmislar ben chp li deyilim akp doneminde turkiyede tesoron isci sayisi 2milyon avrupada 25 ulkedeki sayi 4 milyon tesoron isci akp simdide oylarinin dustugunu farkina varinca saglik bakanlik ve hava alanindaki tesoron sirketlerdeki kisilere kadro verilecek diye haberler dolasiyo ama bunlar akp yani benim icin bitmistir yolsuzluk yap yoksullastir yargila dusuncesindeler simardilar

55
5
yanıtYanıtla
hkn:

GÖSTERİ YAPIYOR AKLINCA YİYORSA ZAMANINDA BAŞDAYKEN TÜM İŞÇİLERE YAPSAYDIN 38 TANE ADAM TÜRKİYE GİBİ Bİ ÜLKEDE UFAKCIK BİR İŞLETMEYE BİLE YETMEZ NEYİN KAFASI BU ANLAMIYORUM Kİ. Bİ DE AÇIK KONUŞMAK GEREKİRSE ÇOK ABARTILI HERKES HAKKINI ALMALI NE O ŞUNA EK PARA BUNA EK PARA ADAMIN MAAŞI 5. 000 TL OLDU SAÇMA SAPAN CHP GÖSTERİSİ.

25
25
yanıtYanıtla
ismail karagülle:

Kimi saray uçak gemicikle uğraşır kimi de işçiye sendika ve güzel zam yaparak itibar kazanır. Gerçek itibar budur.

40
9
yanıtYanıtla
Tüm 193 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title