Haberler

CHP'de Ön Seçim

Karabük, Bartın ve Bolu'da CHP üyeleri, ön seçimde oy kullanmak için sandık başına gitti.

Karabük, Bartın ve Bolu'da CHP üyeleri, ön seçimde oy kullanmak için sandık başına gitti.

Karabük merkez ve 5 ilçede CHP'li üyeler, iki milletvekili adayını belirledi. Üç aday adayının yarıştığı seçimde, 763 oy alan Cevdet Akay birinci, Mustafa Akay 408 oyla 2. sıra milletvekili adayı oldu. Fikret Gökçe ise 235 oy alarak sıralamaya giremedi.

CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, AA muhabirine, parti olarak demokrasi şöleni yaşadıklarını, bundan sonra sahaya inip seçimlere kadar durmadan çalışacaklarını söyledi.

-Bartın-

Bartın'da 1. sıra milletvekili adayı 760 oy alan mevcut milletvekili Rıza Yalçınkaya oldu.

Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde 7 aday adayının yarıştığı ön seçim sürecinde 760 oy alan Yalçınkaya ilk sırada yer alırken, ikinci sıra adayı ise 716 oy alan partinin Bartın'da tek kadın aday adayı Aysu Bankoğlu oldu.

CHP İl Başkanı Fahrettin Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerinin, ülkede demokrasiyi özümsemiş, halkın ve üyelerinin sesine kulak veren bir parti olduğunu söyledi.

Ön seçimde birinci sırada tecrübeli, ikinci sırada genç bir ismin olmasının ildeki oy oranını artıracağına inandıklarını aktaran Akgül, demokratik bir ortamda gerçekleşen ön seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

-Bolu-

Bolu'da CHP üyeleri, 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda sandık başına gitti. 6 bin 383 üyenin oy kullandığı ön seçimde, resmi olmayan sonuçlara göre en fazla oyu mevcut milletvekili Tanju Özcan aldı.

Özcan, 2 bin 157 oy alarak birinci sırada yer alırken, 827 oyla Yusuf Renkli ikinci, 824 oyla Burak Cop üçüncü oldu. Eflaz Temiz 814, Gülşah Şanlı 751, Oktay Türesin 512 ve Özaydın Çetin ise 498 oy aldı.

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Akay Karabük Bartın Bolu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Delikanli nMobil-IOS:

Ey bartin halki Chp ye oy vermeyin Partinin icindeki insanlar hepsi nankör DIN düsmani inancsiz ateis Alevi alkolik nasil bunlara oy verirsiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title