Haberler

CHP'de Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na Rakip Olacak

Güncelleme:

CHP içerisinde başta Deniz Baykal olmak üzere, "Bu sonuç lider tartışması çıkarmaz" diyen Kılıçdaroğlu'nun karşısına Muharrem İnce'yi çıkarmaya hazırlanıyorlar.

HABERLER.COM / Olgun Kızıltepe Cumhurbaşkanlığı seçimlerine "Çatı Aday" Ekmeleddin İhsanoğlu ile giren CHP'de AK Parti adayı Başbakan Erdoğan karşısında alınan yüzde 38.6'lık sonuç Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu da tehlikeye soktu.

CHP KAZAN KALDIRDI

Türkiye zorlu bir seçim sürecini daha geride bırakırken, Başbakan Erdoğan halkın yüzde 50'den fazlasının desteğini alarak yeni cumhurbaşkanı seçildi. CHP ve MHP'nin "Çatı Aday" olarak seçmen karşısına çıkardığı Ekmeleddin İhsanoğlu ise halkın yüzde 38'inin desteğini alabildi. Bu sonucun ardından CHP'de olağanüstü kongre sesleri yükselmeye başlarken, Kılıçdaroğlu'na yönelik en sert eleştiri yönelten isimlerden biri de Grup Başkanvekili Muharrem İnce oldu.

"PARTİMİN ERİYİP GİTMESİNİ SEYRETMEYECEĞİM"

İnce, yaptığı açıklamada "Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım. Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz. Şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır." ifadelerine yer verdi.

BAYKAL, MUHARREM İNCE'Yİ HAZIRLIYOR

30 Mart'ta yapılan itirazlar sonucu iptal edilen Yalova seçimlerinde Vefa Salman'a seçimi kazandıran Muharrem İnce ismi, yapılacak olağanüstü kongrede Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkması en muhtemel isimlerden biri... Parti içerisinde ulusalcı kanadın desteğini arkasına alan İnce'nin en çok güvendiği isimlerden biri de Deniz Baykal... Her fırsatta yeni bir tazelenmeye ihtiyaç olduğunu savunan Baykal'ın İnce'nin aday olması durumunda her türlü desteği verebileceği konuşuluyor.

Konuyla ilgili parti içerisinden görüştüğümüz CHP'nin bazı önemli isimleri "Parti içerisinden Emine Ülker Tarhan gibi Atatürk'e bağlılıklarını her fırsatta dile getiren isimler Muharrem İnce'nin adaylığına sıcak bakıyor. İnce'nin aday olarak Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkması durumunda hitap yeteneğiyle partilileri etkileyecebileceği konuşuluyor" dedi.

BAYKAL'I ANDIRIYOR

İnce'nin, Erdoğan'a yönelik sert konuşmaları önceki yıllarda özellikle Radikal CHP'liler arasında paylaşım rekorları kırmış ve büyük beğeni toplamıştı. Erdoğan gibi kitleyi sıkıştırmaya yönelik bu açıklamaları tıpkı Deniz Baykal'ı andırmaktaydı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Deniz Baykal Kızıltepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500

Yorumlar (105)

TÜRKMEN:

TEK ÇARE SARIGÜL...

15
22
yanıtYanıtla
sanane:

yakisir..

20
14
yanıtYanıtla
yalnızkurt:

30 yıldır mhp ye oy veriyorm ama muharrem ince chp nin başina geçerse oyun chp ye çünki ancak onun gibi tuttuğunu koparan bir muhalefet liderine ülkenin ihtiyacı var bu kan emicilerin elinden öyle kurtulunur!

10
23
yanıtYanıtla
can:

en sonunda

28
3
yanıtYanıtla
hf:

:)) chp artık kapanmalı. dernek olmalı:)en güzel bu olur..çözüm sağda solda değil. islamda..bu ülkede özgürlük denen şey şimdi var. gülüyorum hallerine..asıl koyun chpliler.. koyun gbi isteselerde istemeselerde önlerine konan adaya oy verdiler. ama biz sevdik gönül verdik öyle oyumuzu verdik..

15
13
yanıtYanıtla
manukyan:

işte başkan ince, yakışan da bu zaten çok geç kalındı.

21
4
yanıtYanıtla
İSTİFA KILIÇDAROĞLU:

BU GÜNE KADARKİ TÜM SEÇİMLERİ KAYBEDEN KILIÇDAROĞLU GİTMEDEN CHP ADAM OLMAZ

20
4
yanıtYanıtla
ramo:

bence sizin lideriniz abdullah cül olsun belki sagdan oy alırsınız.

5
19
yanıtYanıtla
ali veli:

ramazan günü sahilde bira yudumlayan adam mı chp genel başkanı olacakmış.güldürmeyin insanı.muharrem ince boş teneke gibidir.

15
8
yanıtYanıtla
cem barancembaran@hotmail.com:

yobaz herkes oruc tutmaya mecburmu? senin gibi olmayanlari cekemiyon dimi...

yanıt0
yanıt0
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title