Haberler

CHP'de Milletvekili Aday Adaylığı Süreci Başladı

Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için Malatya’da ön seçim yapılacağını söyledi.

Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için Malatya'da ön seçim yapılacağını söyledi.

Kiraz parti il binasında düzenlediği basın toplantısında aday belirleme yönteminde son 25 yılın en demokratik uygulamasının olacağını söyledi. Aday adayı başvurularının 17 Şubat'ta başladığını ve 24 Şubat'ta sona ereceğini belirten Kiraz, "Başvuru şartları www.chp.org.tr adresinde ilan edilmiştir. Partimizden de belgelere ulaşılabilir. Başvurular elden veya posta yolu ile CHP Genel Merkezine yapılacaktır" dedi.

Malatya'da milletvekili aday sıralamasında yaklaşık 3 bin delegenin oy kullanacağını belirten Kiraz, "Genel Merkezimiz tarafından belirlenen bir tarihte ve 29 Mart'tan önce, yapılacaktır. Önseçim sandık konularak, gizli oy, açık sayım esasına göre yapılacaktır. Bir sandıkta en fazla 400 kişi oy kullanacaktır. Önseçim örgüt denetiminde, MYK tarafından görevlendirilen bir kişinin başkanlığında gerçekleştirilecektir. Her sandık için bir başkan ve 2 üye olmak üzere bir sandık kurulu oluşturulacaktır. Oy kullanma ve sayımı esnasında, her aday adayı bir gözlemci bulundurabilecektir. Seçmen listeleri genel sekreterlik tarafından önseçimden 10 gün önce il başkanlığımıza gönderilecektir ve seçimden 7 gün önce parti binalarımızda askıya çıkarılacak ve 3 gün askıda kalacaktır. Oylamada kullanılacak oy pusulaları genel merkez tarafından gönderilecektir. Delegeler ve seçilmişler TC Kimlik numarası olan bir belgeyle oy kullanabileceklerdir" diye konuştu.

Ön seçimin en son Malatya'da 1999 yılında uygulandığını aktaran Kiraz, "Uygulayacağımız bu yöntem, oy sandığı, seçmen listesi, sayım, döküm ve sandık sonuç tutanakları değerlendirildiğinde parti tabanımızın çok iyi bildiği en son 1999 yılında Malatya'da gerçekleştirilen ön seçim yöntemi ile birebir aynıdır. ve en demokratik yöntemlerden birisidir. Aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız, partililerimiz ve tüm Malatyalıların en ufak bir tereddüdü olmasın; en küçük bir kuşkuya meyil vermeden, herkese kurallar dahilinde en demokratik hakkı olan adaylık sürecinde eşit ve tarafsız davranarak, örnek bir seçim süreci geçireceğiz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ENVER KİRAZ Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title