Haberler

CHP'de "Kurultay" Tepkisi

CHP'de altı milletvekili bugün yaptığı basın toplantısıyla kurultay çağrısında bulunurken gözler yarın saat 13.00'te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak MYK toplantısına çevrildi.

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Mersin Milletvekili İsa Gök, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İstanbul Milletvekili Nur Serter TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek kurultay çağrısında bulundu.

CHP milletvekillerinin büyük bir bölümü genel seçime giderken kurultayın toplanmasının partiye yarar getirmeyeceğini belirterek, "AK Parti'de iç çekişmenin yaşandığı bir ortamda kurultaya gitmek ve partiyi tartışmaya sokmak doğru değil. Tabanda böyle bir talep yok. Basın aracılığıyla bunu dile getirmek doğru değil" değerlendirmesini yaptı.

ANKA'ya konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "AKP'nin karışık olduğu bir zamanda onları rahatlatacak bir şey yapmayı doğru bulmuyorum. Bu arkadaşlar cumhurbaşkanlığı seçiminde de çalışmadı, partinin görüntüsünü zayıflatmaya çalışıyorlar. Seçime 10 ay kaldı, partide birlik sağlanması lazım. Yeni tartışmaya gerek yok. Grupta konuşmadan çıkıp da basında partiyi bölünmüş göstermek partiye faydalı bir davranış değildir" dedi.

-MUHALİFLERİN TALEBİ MYK'DA DEĞERLENDİRİLECEK-

CHP MYK yarın saat 13.00'te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. Toplantıda CHP'li muhaliflerin kurultay taleplerinin masaya yatırılması bekleniyor.

-OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEMİNDE SALT ÇOĞUNLUK ARANIYOR-

CHP Tüzüğüne göre kurultay iki yılda bir toplanır. Kurultayın toplanacağı yer, gün ve saat ile gündemi Parti Meclisi'nce belirlenir ve en az otuz (30) gün önce Genel Başkanca duyurulur.

Parti Meclisinin kararı ya da kurultay üyelerinin tam sayısının beşte birinin onbeş günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, Genel Başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Genel Başkan da gerekli gördüğünde, Kurultayı olağanüstü toplantıya çağırır.

Birden fazla çağrının bulunması halinde, Genel Başkan bu çağrıları birleştirebilir. Birleştirilerek yapılan olağanüstü kurultay çağrısının gündeminde, her çağrının gündemi ayrı ayrı yer alır ve ayrı ayrı oylanır.

Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güven oyu ve seçim maddesi konulabilir.

Olağanüstü toplantı da, en az on beş (15) gün önce ilgililere duyurulmak koşuluyla en geç kırk beş (45) gün içinde yapılır.

-CHP'DE MUHALİFLERİN KURULTAYI TOPLAYABİLMESİ İÇİN YAKLAŞIK 600 İMZAYI BULMALARI GEREKİYOR-

CHP'de bin 180 delege bulunuyor. Olağanüstü kurultay için salt çoğunluk olan 591 imzanın toplanması gerekiyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Emine Ülker Tarhan Kemal Kılıçdaroğlu Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title