Haberler

CHP'de Kurultay Heyecanı

CHP'nin 34.Olağan Kurultayı için Ankara Arena Spor Salonu'na akın eden partililer kurultay salonundaki yerlerini almaya başladı.

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı için Ankara Arena Spor Salonu'na akın eden partililer kurultay salonundaki yerlerini almaya başladı. Salonun girişlerinde yoğunluktan dolayı zaman zaman izdiham yaşandı.

CHP 34. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Spor salonunu dolduran kalabalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelişini bekliyor. Kurultay salonunun dışı CHP bayrakları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük boy posterleriyle süslendi. Partililer, davetliler ve basın mensupları ayrı kapılardan, güvenlik noktalarında kontrolden geçirilerek salona alındı. Delegeler salonun zemininde oturtulurken, partililer ise tribünlerde yer aldı. Kurultaya yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Salonun içi mavi, beyaz ve kırmızı renkte balonlar ve CHP bayrakları ile süslendi. Salonun kenarlarına çeşitli sloganların dönüşümlü olarak yansıtıldığı ışıklı panolar konuldu. Panolarda 'Sevdamız Türkiye', 'Milli irade hapsedilemez', 'Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek' şeklinde sloganların yazdığı gözlendi.

Salonda kurulan ve kürsü konuşmalarının yapılacağı platformun arkasına 'Demokrasi ve Değişim Kurultayı' yazılı bir pankar ile Türk bayrağı, Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu posterleri asıldı. Sahnenin iki tarafına ise dev sinevizyonlar yerleştirildi. Salona, 'Faşizme Geçit Yok', 'Çözüm CHP'de', 'Demokrasiyi Biz Getirdik, Biz Yücelteceğiz', 'Değişimi Ancak Devrimciler Yapar', 'Emperyalizme Ret, Taşeronluğa Hayır', 'Milli İrade Hapsedilemez', 'Eşitlik, Hak ve Adalet İçin CHP' şeklinde sloganların yer aldığı pankartlar asıldı. Salonda İsmet İnönü ve Bülent Ecevit posterlerinin bulunması da dikkat çekti. Kurultayın açılışından önce halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi.

CHP'nin iki gün sürecek kurultayında bugün Genel Başkanlık seçimi yapılacak. Seçime Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak katılacak. Kurultayın ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title