Haberler

CHP'de İstifa Depremi

Ensar Öğüt'ün Ardahan'da yeniden aday oluşu istifaları da beraberinde getirdi.

Öğüt'ün adaylığına tepki gösteren CHP Ardahan ilçe yönetimi istifa etti. CHP Ardahan Merkez İlçe Başkanı Nehir Ziya Alpaslan, tepeden despot bir şekilde atanan bir adaya karşı oldukları için istifa ettiklerini söyledi. Alpaslan, "Bizlere yüzde 10'u geçen illerde ön seçim yapılacağını söylediler ve bu yapılmadı. Daha sonra il başkanımız antidemokratik bir şekilde görevinden alındı. Sonradan milletvekili adaylarının kamuoyu araştırması yapılması sonucunda belirleneceği söylendi, fakat bunların hiç birisi yapılmadı. Yine tepeden despot bir şekilde atanan bir adaya karşı olduğumuz için istifa ediyoruz. Ensar Öğüt'ün şahsına karşı herhangi bir tepkimiz yok ama geliş şekline karşıyız. Sonuçta partiyi temsil eden bir örgüt var burada ve bu örgüte danışılmadan bu kararın alınması nedeniyle ben ve arkadaşlarım merkez ilçe yönetim kurulundan istifa ettik" dedi.

Temayül yoklamasının dikkate alınmadığını da söyleyen Alpaslan, "İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ve parti meclis üyesi Zeynep Altıok tarafından yapılan temayül yoklamasında Ensar Öğüt sonlarda çıkmıştı. Fakat bu duruma rağmen yine de bizlerin düşüncesi kayda alınmadı ve merkez burada şunu söylemek istiyor, sizin düşünceleriniz önemli değil ve biz ne dersek o olur. Bizim gönderdiğimiz adamı da siz seçip göndereceksiniz. Bu da 7 Haziran'da belli olacak, gidecek mi, gitmeyecek mi hep birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ardahan Merkez Ensar Öğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title