Haberler

CHP'de 4 Vekil Göz Göre Göre Kaybedilmiş

Güncelleme:

Denizli, Erzincan, Aydın ve Ordu'da vekil sayıları, uyarılara rağmen liste ya da sıralama değişikliği yapılmadığı için düşmüş.

CHP Parti Okulu'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu tarafından 4 Eylül'de hazırlanan, "Seçim Bölgeleri Analizi Raporu"nda kıl payı kaybedilmesi ya da kazanılması olası iller tek tek sıralanmış. Rapordaki uyarılara kulak verilerek yapılan liste ve sıralama değişiklikleriyle CHP Ardahan, Niğde, Tunceli ve Mersin'de ya vekil çıkardı ya da vekil sayısını artırdı.

4 VEKİL GÖZ GÖRE GÖRE GİTTİ

Uyarılara ve ortaya konulan rakamsal verilere rağmen liste ya da sıralama değişikliği yapılmayan Denizli, Erzincan ve Ordu'da vekil sayıları düştü.

CHP; Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van'da 7 Haziran seçimlerindeki listeyi değiştirmesine rağmen 1 Kasım'da milletvekili çıkaramadı.

CHP'DE 'DEĞİŞMEYEN' LİSTELER AYNI SONUÇLARI VERDİ

CHP, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen 132 isimden Tokat'ta Orhan Düzgün, Gaziantep'te Mehmet Gökdağ ve Mehmet Şeker, İstanbul'da Murat Özçelik dışında kalan 128'ini listeye koydu. 42 ilde liste başına yerleşen 128 milletvekilinden 124'ü yeniden seçilmeyi başardı.

Mevcut vekillerden Erdoğan Özyalçın-Erzincan, Mehmet Fatih Altay-Aydın, Mustafa Adıgüzel-Ordu ve Gülizar Biçer Karaca-Denizli seçilemedi.

CHP'NİN YENİ YÜZLERİ

Ardahan'dan eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, İzmir'den Atilla Sertel ve Murat Bakan, Mersin'den Serdal Kuyucuoğlu, Niğde'den Ömer Fethi Gürer, Tunceli'den Gürsel Erol, İstanbul'dan Yakup Akkaya ve Sibel Özdemir, Tokat'tan Kadim Durmaz ve Gaziantep'ten Akif Ekici Meclis'e girdi.

7 Haziran'da büyükşehirlerde listenin birinci sıralarına yerleştirdiği 21 kadını Meclis'e taşıyan CHP'de, bu tablo değişmedi. Gülizar Biçer Karaca seçilemezken; İstanbul 3. bölgeden aday gösterilen Sibel Özdemir TBMM'ye girince CHP'nin mevcut kadın vekil sayısında değişiklik olmadı.

'A TAKIMI'NDAN 1 FİRE

1 Kasım seçimlerinde Murat Özçelik dışında İstanbul 3. bölge 10. sıradan aday gösterilen MYK üyelerinden, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, listede olmasına rağmen seçilemeyen tek MYK üyesi oldu.

BAYKAL'DAN REKOR

Meclis'in açılışında en yaşlı üye sıfatıyla bir kez daha TBMM Başkanlığı görevini üstlenecek eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tarihi bir rekora imza attı. Meclis'e ilk olarak 14 Ekim 1973 seçimlerinde milletvekili olarak adım atan Baykal, o günden bugüne onuncu kez milletvekili seçilmeyi başardı.

SARIGÜL SEÇİLEMEDİ

İstanbul 2. bölge 9. sıradan milletvekilliğine aday gösterilen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yine seçilemezken; son kurultayla Kılıçdaroğlu'na rakip olan Muharrem İnce ise memleketi Yalova'dan yeniden seçilmeyi başardı.

KALELER DEĞİŞMEDİ

CHP; Trakya, Ege ve Akdeniz bölgelerinde belli miktarda oyunu artırdı, ancak Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu'da oy kaybına uğradı. Parti Tunceli, Ardahan ve Malatya dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise oy hedefini yakalayamadı.

İzmir'de yüzde 46'nın üzerinde oy alan CHP, en çok milletvekilini bu ilde artırdı. İzmir'de, milletvekili sayısını 12'den 14'e çıkaran CHP'nin milletvekili sayısını artırdığı bir başka il Mersin oldu. Mersin'de 3 olan vekil sayısı 4'e çıktı.

KURULTAY HAZIRLIĞI

Öte yandan olağan kurultayı ocak ayında yapmayı planlayan parti yönetiminin, 1 Kasım'daki sonuçların ardından kurultayı aralık ayına çekebileceği belirtiliyor. CHP'de lider değişikliği düşük ihtimal görülüyor. Ancak parti yönetiminde köklü değişiklik olabileceği belirtiliyor.(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Erzincan Denizli Ordu Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

hasan basri:

cokda umurumuzdaydi batinin usaklarinin vekilligi

12
6
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Eskiler derlerdi ki :Değirmen elden gitmiş, sen hâlâ şakşağını soruyorsun!. . Değişen ne olurdu?!. . Dağılın lan CHP mi kalmış ortada!. .

13
4
yanıtYanıtla
tan:

Türkiye de sol yok. Sadece yapılan hizmetlere karşı çıkan, yakıp yıkan, anti demokrat, kendisi için yaşayan, gergin bir kitle kendisine solcu diyor.

12
4
yanıtYanıtla
ŞADİ 25Mobil-IOS:

Kılıçtar oglunun bırakması lazım kaç seçimdir bir nane olmadı

11
4
yanıtYanıtla
hasan basri:

bencede asagidaki nokta hakli

yanıt1
yanıt0
hasan basri:

farkindaysaniz son almanya konusmasinda ne diyordu kemalettin bey biz kaldirdik yok ettik diyordu, sen kimsinki kaldiriyorsun yok ediyorsun, evet bence siz kaldirilip yok olacaksiniz bunu iyi belleyin kemal bey asil siz bir hicsiniz ve yok olmaya mahkumsunuz vede yok olacaksiniz bunuda hafizalariniza iyice kaziyiniz

9
6
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Chp yurt disinda dogru dürüst calismadi. Akpliler calistilar aldilar. Bunlarin iktidar niyeti yokki secimi kazansinlar.

11
3
yanıtYanıtla
ŞAH:

millet listeye bakmıyor zaten. . parti ismine bakıyor. .

12
0
yanıtYanıtla
adım:

TC de tanıdığım son solcular, İsmail Cem ve Bülent Ecevit ti. . onların eksikliği hep var olacak. . şimdikiler için vatan millet geri planda , halk yok ne chp . . . bunlar seçmeni kullanan sömürücüler. sol değil

9
3
yanıtYanıtla
HAMZA:

MEHMET BEKAROĞLU SAĞCI BİRİ CHP DE NE İŞİ VAR

3
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title