Haberler

CHP Çanakkale Milletvekili Öz Açıklaması

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Türkiye'nin, gelecek 15 yıl içerisinde rüzgar, güneş ve jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir enerjiyi öne çıkaran enerji politikası izlemesi gerektiğini söyledi.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Türkiye'nin, gelecek 15 yıl içerisinde rüzgar, güneş ve jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir enerjiyi öne çıkaran enerji politikası izlemesi gerektiğini söyledi.

Öz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale'de çalışan 4 termik santralden sadece birinin yerli kömür kullandığını ifade etti.

Mevcut termik santrale, yakın zamanda 15 termik kömür santralinin daha eklenmesinin planlandığını ifade eden Öz, 16 bin 828 megavatlık kurulu güce sahip olacak 19 santralin sadece 504 megavat kapasiteli olan 3'ünün yerli kömür kullanacağını savundu.

Öz, EPDK verilerine göre, önümüzdeki yıllarda, ithal kömürle çalışacak termik santrallerin kapasite bakımından yarısından fazlasının, Çanakkale'ye kurulacağını öne sürdü. Öz, "Dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri, halklarını zehirleyen başta kömür olmak üzere fosil yakıta dayalı, hızla fosilleşmekte olan teknolojilerden uzaklaşırken Türkiye neden dört elle havayı, suyu, toprağı, insanı ve yaşamı hiçe sayan bu projelerde ısrar ediyor" dedi.

Önemli bir enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji potansiyeline sahip Türkiye'nin, önümüzdeki 15 yıl içerisinde rüzgar, güneş ve jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir enerjiyi öne çıkaran enerji politikası izlemesi gerektiğini dile getiren Öz, "İthal kömüre dayalı mevcut enerji politikalarının maliyeti uzun vadede jeotermalden, güneşten, rüzgardan kat be kat pahalıdır. Türkiye'nin havayı, toprağı kısaca yaşamı yok edecek bu vandalizme teslim olmaması gerekmektedir.

Bu projeler ülkemizin en güzide koylarına, ormanlık alanları üstüne özendirici teşvikler verilerek, cesaretlendirilerek yapılıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Çanakkale Bülent Öz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title