Haberler

CHP Çanakkale Kadın Kolları Başkanından Kadın Cinayetlerine Tepki

CHP Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, haksız tahrik indirimleriyle erkeklere teşvikler sunan yargısı ile devletin kadın cinayetlerinden sorumlu olduğunu söyledi.

CHP Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, haksız tahrik indirimleriyle erkeklere teşvikler sunan yargısı ile devletin kadın cinayetlerinden sorumlu olduğunu söyledi.

CHP Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, yaptığı yazılı açıklamayla kadın cinayetlerini kınadı. Başkan Kardelen, yazılı açıklamasında, "2013 yılında 214 kadın öldürülmüştü, bunların 10'u devletin koruması altındaydı. 2014'ün ilk altı ayında ise 129 kadın katledildi ve bu kadınların 11'i koruma tedbir kararlarına rağmen öldürüldü. Temmuz ayının ilk haftasındaki 2 günde ise 6 kadın, sadece kadın oldukları için öldürüldü. Kayıtlara 'kadın cinayeti' olarak geçmeyen pek çok intihar ve ölüm vakası da çabası. Şiddeti kutsayan ve kadınlarla erkeklerin eşit olmadığını enjekte etmeye çalışan bu zihniyet var oldukça, gücünü kadın erkek eşitsizliğinden alan kadına karşı bu şiddet daha da körüklenmekte. Kadınlar, en korunduğu yer diye düşünülen 'aile içinde' daha yaygın bir şekilde şiddete uğramaktalar. Kadın cinayetleri, evde, sokakta, çarşıda, pazarda işyerinde, her yerde, her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, kadın örgütlerinin de belirlediği cinayetleri önleyebilecek temel şartları doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturulması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Başkan Kardelen'in açıklaması:

"Adalete erişim sadece yasa yapmakla sağlanamaz. ya da yasalar rafları süslemek için yapılmazlar, uygulanmaları gerekir. Adının önünde aile olduğu için ailenin korunmasını öncelikli kılan yargı mensupları, yasa var olduğu halde kurulamayan öfke kontrol merkezleri ve yasanın içinde var olan şiddet önleme ve izleme merkezlerinin 2 yıldır çıkarılamayan yönetmeliği uygulamanın önündeki engellerden bazılarıdır. Cinayetleri durdurmayan, gereken önlemleri almayan devletin eril yapısı aracılığıyla kadının yaşam hakkı ihlal edildiği için isyandayız. Kadın cinayetlerini gündeme almayan ve etkili mücadele yöntemleri kurmayan haksız tahrik indirimleriyle ve erkeklere 'teşvikler' sunan yargısı ile devlet, kadın cinayetlerinden sorumludur. Biz mücadelemizi, sadece ölümden önce değil, ölümden sonra da kadınların aleyhinde olan zihniyete ve sisteme karşı sürdürmekte kararlıyız" şeklinde sona erdi - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title