Haberler

CHP Bursa Milletvekili Karabıyık Açıklaması

ZONGULDAK (AA) – CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "1 Kasım'da bir seçim yapılacak.

ZONGULDAK (AA) – CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "1 Kasım'da bir seçim yapılacak. Bu kadar şehidimiz ve çözülmesi gereken bu kadar önemli sorun varken seçim lükstür" dedi.

Koalisyon görüşmeleri sürecini ve erken seçim hakkında partililer ve vatandaşlara bilgi aktarmak üzere Zonguldak'a gelen CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, İl Başkanlığında partililere hitap etti.

Karabıyık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Halk partilere koalisyon mesajını verdi. Partimiz bu mesajı doğru olarak algıladı. Ancak sayın Bahçeli'nin takındığı tutum sebebiyle gelinen noktada böyle bir koalisyon olmadı" ifadesini kullandı.

AK Parti ile koalisyon masasına geç oturduklarını öne süren Karabıyık, "32 gün sonra burada geçen anlamsız bir süre var. Biz koalisyon masasına otururken 4 yıllık bir koalisyon için oturduk. Çünkü Türkiye'nin sorunlarını kısa devrede çözmek mümkün değildir. Göstermelik bir koalisyonla ise hiç işimiz olmaz. Türkiye'nin sorunlarının çözülmesine, terörün bitmesine ihtiyaç var. Biz bu koalisyon sürecinde elimizden geleni ciddi anlamda yaptık. Koalisyonun olamaması veya istenmemesinin sebebi biz değiliz. Bundan sonraki süreçte değerlendirmek zorunda olduğumuz noktalar var" diye konuştu.

Karabıyık, ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları birkaç rakamla özetlemenin mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"49 günün faturasında 61 şehidimiz var. 61 haneye ateş düştü ve şehitlerimiz 34 ilimize gönderildi. Kendi çıkarını düşünenler uğruna Türkiye'nin risklerinin nasıl arttığını görüyoruz. Bazı şeyler küresel nedenlere bağlanıyor. Küresel sebepler gelişmekte olan bütün ülkeleri etkileyebiliyor. Ama Türkiye'yi bu süreçte etkileyen gelişmeler, küresel gelişmelerden ayrı değerlendirilmek zorunda. Çünkü Türkiye'nin risk birimi son derece artmıştır. 1 Kasım'da bir seçim yapılacak. Bu kadar şehidimiz ve çözülmesi gereken bu kadar önemli sorun varken seçim lükstür. Bu öyle bir seçimdir ki, bir tarafta milletin penceresinden bakan, sorunları çözme gayretinde olanlar var, bir tarafta çıkarları ve korkuları sebebiyle şu anda seçime götüren ve başkanlık sistemi isteyen bir taraf var."

Konuşmanın ardından Zonguldak Belediye Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik, Karabıyık ve Baydar'a madenci heykeli hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Lale Karabıyık Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

title