Haberler

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil : 2 Bin 386 Soru Önergesi Cevaplandırılmadı

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil : 2 bin 386 soru önergesi cevaplandırılmadıCHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 26. Yasama Dönemi'nde, muhalefet tarafından yöneltilen ve TBMM Başkanlığınca işleme alınan 4 bin 526 soru önergesinden 388'inin süresi içinde, 825'inin süresi geçtikten sonra yanıtlandığını, 2 bin 386'sının ise cevaplandırılmadığını belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil : 2 bin 386 soru önergesi cevaplandırılmadı

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 26. Yasama Dönemi'nde, muhalefet tarafından yöneltilen ve TBMM Başkanlığınca işleme alınan 4 bin 526 soru önergesinden 388'inin süresi içinde, 825'inin süresi geçtikten sonra yanıtlandığını, 2 bin 386'sının ise cevaplandırılmadığını belirtti.

Başbakan'ın bin 64 soru önergesine muhatap olduğunu ifade eden İrgil, İçişleri Bakanı'na 516, Milli Eğitim Bakanı'na 428, Sağlık Bakanı'na 249 ve Adalet Bakanı'na 226 soru önergesi yöneltildiğini söyledi. İrgil, "Ülkemizde en önemli sorun, vatandaşa sosyal ve idari hizmet sunumunda yaşanıyor. Takip eden diğer sorunlar ise milli eğitim ve sağlık alanında yaşanıyor." değerlendirmesinde bulundu. TBMM'de 1920'den bugüne toplam 14 bin 333 kanunun çıkarıldığını aktaran İrgil, 26. Yasama Dönemi'nde ise temel ve torba olmak üzere 14 kanunun çıkarıldığını ve 46 kanun tasarısı ile 3 kanun teklifinin yasalaştığını hatırlattı.

AK PARTİ'de yaşanan gelişmelere de değinen İrgil, şöyle konuştu: "4 Mayıs'ta gerçekleşen 'dostmodern' darbeyi elbette tarih yazacak ve darbe karşısında herkesin duruşunu ve aldığı tutumu bütün toplum izliyor. Birgün bunları tarih aynen 28 Şubat gibi, 12 Eylül gibi yazacak. O zaman yakın gelecekte bu duruşlarından dolayı birçok kişi kendinden ve çocuklarından utanacak. Bugün Türkiye'de yıllarca AKP ve AKP zihniyetinin eleştirdiği, itiraz ettiği ve yıkılmasını istediği Baas rejimi, bugün Sayın Cumhurbaşkanı tarafından oluşturulmaya çalışılıyor. Nedir Baas rejimi? Partili Cumhurbaşkanı, partili Başbakan, partili MİT, partili YÖK, partili rektör, partili yargı, partili belediye başkanı, partili kaymakam, partili vali."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceyhun İrgil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title