Haberler

CHP: Kanser İlaçlarını Satmayı Palnlıyorlar

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kanser ilaçlarının hastanelerde satılmasının planlandığını belirterek, "Hükümetin elini vicdanına koyarak bu kararından vazgeçmesini istiyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kanser ilaçlarının hastanelerde satılmasının planlandığını belirterek, "Hükümetin elini vicdanına koyarak bu kararından vazgeçmesini istiyoruz" dedi.

Aydın, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yeni uygulama kapsamında kanser ilaçlarının hastanelerde satılmasının planlandığını söyledi.

Hükümetin bu kararı sektör temsilcileriyle görüşmeden aldığını anlatan Aydın, en büyük zararı kanser hastalarının yaşayacağını, uygulamayla hastaların tedavi süreçlerinin hastanelerin satın alma bölümlerinin insafına bırakılacağını ileri sürdü.

Biten ürünlerin alınması konusunda yapılacak uzun ihale süreçlerinin tedavilerde aksamalara neden olabileceğini ifade eden Aydın, "Hastane stoğunda bulunmayan, azalan veya stok fazlası alınan ürünler sebebiyle doktorun tercihi değil, hastanenin elinde bulunan ilaçlara göre tedavi başlayacak" diye konuştu.

Eczanelerde ve ecza depolarındaki ısı, nem kontrol cihazlarının birçok hastanede bulunmadığını, bu nedenle ilaçların saklanması konusunda da sıkıntı yaşanabileceğini savunan Aydın, şunları söyledi:

"Bu konuda Danıştay'a açılan dava bulunmaktadır. Bakanlık uygulama için kesinlikle Danıştay kararını beklemelidir. Danıştay'ın itirazı kabul etmesi halinde yeniden bugünkü uygulamaya dönülecek, hastalar ne yapacağını bilemeyecektir. Bakanlık Danıştay'ın kararı sonrasında da muhakkak ecza sektörünün temsilcilerine kulak vermeli, uygulamadan vazgeçmelidir. Hükümetin elini vicdanına koyarak bu kararından vazgeçmesini istiyoruz. Bu konuda evrensel normlara dikkate almaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki ilaç, bilimsel eğitimle diploma alan eczacının işidir. Hükümete ve Sağlık Bakanı'na, 'Elini kanser hastalarının yakasından çek' diyoruz."

CHP'li Sarıbal da uygulamanın kanser hastalarını hem ekonomik hem de sağlık yönünden olumsuz etkileneceğini savundu. Sarıbal, söz konusu durumun hastaların ilaca ulaşımlarını da zorlaştıracağını ileri sürdü.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Sarıbal Erkan Aydın Danıştay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title