Haberler

Chp, Başbakan Hakkında Soruşturma Önergesi Verdi (2/son)

CHP, 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması açılmasını istedi.

CHP, 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması açılmasını istedi.

CHP, ıŞİD'in Musul'daki Türk konsolosluğuna saldırısının ardından yaşanan gelişmeler üzerine geri çektiği Başbakan hakkındaki soruşturma önergesini yenileyerek yeniden TBMM Başkanlığına sundu.

CHP Grup başkanvekilleri M. Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Muharrem İnce imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan soruşturma önergesinin gerekçesinde, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına değinilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki iddiaların "bir suç izleniminin" de ötesinde ciddi bulguları içerdiği ileri sürüldü.

Yolsuzluk soruşturmasının üstünün örtülmesi ve bu amaçla yürürlükteki hukuk sisteminin baypas edilmesine yönelik girişimlerde bulunulmasının tartışmasız bir suç olduğu ifade edilen gerekçede şöyle denildi:

"Dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerek demeçleri, gerekse idari tasarruflarıyla Türk Ceza Kanununun 277. maddesinin 1. fıkrasına uygun düşen yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs; oğlu ile şüpheli sıfatındaki iş adamlarını kayırmaya yönelik olarak da Türk Ceza Kanununun 283. maddesinde tanımlanan "suçluyu kayırma' suçlarını işlemiştir.

Tüm bu kanıtlar birlikte değerlendirildiğinde "sıfırlanmak' istenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mal bildiriminde yer almayan söz konusu paraların, yasadışı yollardan edinildiği sonucu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır."

Önergede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi sırasında ve görevindeki işlerden dolayı işlediği fiillerin; Türk Ceza Kanununun 257 (görevi kötüye kullanma), 279 (kamu görevlisinin suçu bildirmemesi), 277 (yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs), 283 (suçluyu kayırma), 255 (nüfuz ticareti) maddeleri ile 3628 sayılı Kanunun 4 ve 13. maddelerinde tanımlanan (haksız mal edinme, mal kaçırma, gizleme) suçlarına uygun düştüğü iddia edildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Akif Hamzaçebi Recep Tayyip Erdoğan Musul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title